MEURSAULT 1. CRU ØKO Poruzot Dessus, Domaine Remi Jobard

Distrikt

Meursault. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten

Om produktet

1er Cru marken Le Porusot Dessus (eller Poruzot) ligger syd for selve landsbyen Meursault, i retning mod Puligny-Montrachet. Her begynder markerne at skråne op (ca. 240 m.o.h.) mod bjerget. Jordbunden består af en blanding af kalksten, mergel og ler, hvilket... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03807721835

EAN Nr 3379810099120

Druer 100% Chardonnay

Lagring 18 mdr. på østrigske barriques (228 l., 25% nye)

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Meursault. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten

Mere om produktet

1er Cru marken Le Porusot Dessus (eller Poruzot) ligger syd for selve landsbyen Meursault, i retning mod Puligny-Montrachet. Her begynder markerne at skråne op (ca. 240 m.o.h.) mod bjerget. Jordbunden består af en blanding af kalksten, mergel og ler, hvilket er perfekte forhold for fyldige hvidvine. Jobards økologiskdyrkede vinstokke er plantet i 1985 og i 1944!

Rémi Jobards sædvanlige teknik anvendes: Manuel plukning af de økologiske dyrkede druer med skrap selektering af klaserne, skånsom presning, gæring med druernes egne gærceller, først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen. Derefter bliver vinen modnet på barriques (228l.) fra Stockinger i Østrig og til sidst yderligere 6 måneder på tank.

En meget ren, dyb og kompleks Meursault. Duften er meget intens med nuancer af flintsten, eksotiske frugter (passion, litchie), lindeblomst men også mere ”kølige” toner, som hvidtjørneblomster og lime. Smagen byder på både sprødhed og frugtsødme med en god struktur og kødfuldhed. Vinen afslører en god mineralitet og tannin til sidst, men også en fantastisk finesse. Server vinen til skaldyr (f.eks. hummer) og fisk.

×