MEURSAULT 1. CRU ØKO Poruzot Dessus, Domaine Remi Jobard
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten
Om produktet
1er Cru marken Le Porusot Dessus (eller Poruzot) ligger syd for selve landsbyen Meursault, i retning mod Puligny-Montrachet. Her begynder markerne at skråne op (ca. 240 m.o.h.) mod bjerget. Jordbunden består af en blanding af kalksten, mergel og ler, hvilket... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten
Mere om produktet
1er Cru marken Le Porusot Dessus (eller Poruzot) ligger syd for selve landsbyen Meursault, i retning mod Puligny-Montrachet. Her begynder markerne at skråne op (ca. 240 m.o.h.) mod bjerget. Jordbunden består af en blanding af kalksten, mergel og ler, hvilket er perfekte forhold for fyldige hvidvine. Jobards økologiskdyrkede vinstokke er plantet i 1985 og i 1944!
Rémi Jobards sædvanlige teknik anvendes: Manuel plukning af de økologiske dyrkede druer med skrap selektering af klaserne, skånsom presning, gæring med druernes egne gærceller, først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen. Derefter bliver vinen modnet på barriques (228l.) fra Stockinger i Østrig og til sidst yderligere 6 måneder på tank.
En meget ren, dyb og kompleks Meursault. Duften er meget intens med nuancer af flintsten, eksotiske frugter (passion, litchie), lindeblomst men også mere ”kølige” toner, som hvidtjørneblomster og lime. Smagen byder på både sprødhed og frugtsødme med en god struktur og kødfuldhed. Vinen afslører en god mineralitet og tannin til sidst, men også en fantastisk finesse. Server vinen til skaldyr (f.eks. hummer) og fisk.