MEURSAULT 1. CRU Genevrières, Lucien le Moine
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Lucien le Moine. Læs mere om producenten
Om produktet
1. Cru marken ”Les Genevrières” er en af de største i Meursault og ligger i den sydlige del af kommunen, midt på skråningen. Navnet kommer af, at jorden længere oppe ad bjerget før var dækket af enebærbuske (genévriers). Sammen med... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Lucien le Moine. Læs mere om producenten
Mere om produktet
1. Cru marken ”Les Genevrières” er en af de største i Meursault og ligger i den sydlige del af kommunen, midt på skråningen. Navnet kommer af, at jorden længere oppe ad bjerget før var dækket af enebærbuske (genévriers). Sammen med Les Charmes, Les Perrières, Les Poruzots og La Goutte d’Or anses Les Genevrières for at producere nogle af de bedste vine i området. Vinen fra ”Les Genevrières” er taget ind i kælderen i Beaune umiddelbart efter den alkoholiske gæring (uden filtrering) hos vinbonden. Herefter gennemgår vinen en lang malolaktisk gæring og modnes i 18-24 måneder på nye træfade af 228 l.
Meursault ”Les Genevrières” giver ofte runde, umiddelbare og velouragtige vine (“Mr Too Much of Everything”, plejer Mounir at kalde vinen), men den ekstreme lange vinificering giver en betydelig mere struktureret, ren og potentialerig vin end normalt – selv i årgange med lav syre. Det er en vin i en klasse for sig, med toner af citrusfrugter, hvide, vilde blomster, friske mandler i duften og samtidig en god fedme og struktur i smagen. Mineraliteten kommer fint frem til sidst, sammen med meget behagelige og spændende, letrøgede karakterer og nuancer af sort peber. Meget kompleks!