METAYAGE PINOT NOIR ØKO IGP PAYS DOC, Abbotts & Delaunay
Distrikt
IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet
Producent
Abbotts & Delaunay. Læs mere om producenten
Om produktet
Métayage Pinot Noir er lavet på druer fra flere økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker i Limoux, syd for Carcassonne. Navnet ”Métayage” stammer fra en gammel fransk ordning, hvor de, der dyrker markerne for ejeren, får deres løn i form af druer eller... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet
Producent
Abbotts & Delaunay. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Métayage Pinot Noir er lavet på druer fra flere økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker i Limoux, syd for Carcassonne. Navnet ”Métayage” stammer fra en gammel fransk ordning, hvor de, der dyrker markerne for ejeren, får deres løn i form af druer eller vin. Dette gav bl.a. navnet til ejendommen ”La Métairie d’Alon”, hvor man benytter sig af ordningen, og hvor vinen bliver vinificeret.
Druerne plukkes tidligt om morgen. Efter en afstilkning af hele høsten og en skånsom knusning, igangsættes gæringen på en kombination af beton- og ståltanke. Efter presningen modnes vinen i ca. 6 måneder på betontanke og træfade.
Vinen har en flot, lys, rubinrød farve, som er klassisk for druesorten. Den er elegant og umiddelbar i duften, med lækre, sprøde frugtnuancer af kirsebær, hindbær og granatæbler. Smagen er sprød og harmonisk, med en meget velintegreret fadkarakter i de elegante og sarte nuancer af røde bær og let krydrede toner af bl.a. hvidt peber. Vinen afslører en dejlig frugtsødme og et strejf af mineralitet til sidst. En dejlig Pinot Noir til det lette køkken. Server den til fx grønsagsretter, fisk eller lyst kød samt til pasta- og risretter. Vinen vinder ved at blive serveret en smule svalet.