På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

METAIRIE PINOT NOIR ØKO Domaine Metairie d Alon Abbotts & Delaunay

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-metairie-d-alon. Læs mere om producenten

Om produktet

”Métairie” Pinot Noir er lavet på økologiskdyrkede druer fra en enkelt vinmark af samme navn. Vinmarken ligger i en højde af 400-414 m.o.h., og fra den kan man nærmest se hele dalen og de fleste andre af Domaine de la... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 03827911835

EAN Nr 3760011572473

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 9 mdr. på 10% nye og 4-5 år gamle træfade.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-metairie-d-alon. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Métairie” Pinot Noir er lavet på økologiskdyrkede druer fra en enkelt vinmark af samme navn. Vinmarken ligger i en højde af 400-414 m.o.h., og fra den kan man nærmest se hele dalen og de fleste andre af Domaine de la Métairie d’Alons vinmarker. Højden betyder store forskelle mellem de varme temperaturer om dagen og de kølige temperaturer om natten – noget som giver en lang modning for Pinot Noir-druerne, der her giver vine med en fantastisk sødme/syre balance.

Druerne plukkes tidligt om morgenen i små kasser af 12 kg. og transporteres straks til kælderen i en kølevogn. Vinifikationen fortages efter ”lasagne-teknikken” i åbne, koniske træfade af 50 hl: Et lag på ca. 25 cm. med hele klaser i bunden af karet, derefter et lag med udvalgte og afstilkede druer og til sidst endnu et lag på ca. 20 cm med hele klaser. Processen starter med en naturlig, kølig (18°C) maceration i 3-4 dage, og når temperaturen stiger, igangsættes en spontan gæring med druernes egen vildgær. Når gæringen nærmer sig afslutningen opvarmes processen til 25°C i 3-4 dage, med daglige smagninger af vinene for at undgå hård tannin. Herefter presses vinen, og ”free-run” vinen adskilles fra vinen fra presningen. Vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 9 måneder på træfade (10% nye og 90% 4-5 år gamle).

Vinen har en flot, dyb, rubinrød farve. Duften er ret delikat og frugtrig, med nuancer af ribs, kirsebær, blåbær og hvidt peber. Smagen er kompleks og kødfuld, med toner af rabarber (klassisk for store Pinot Noir-vine), peber og lakrids. Vinen slutter med god friskhed og charme. Fremragende Pinot Noir fra Languedoc. Server den til fyldige og krydrede grønsagsretter, fuglevildt, lam, okse men også til pasta- og risottoretter. Serveres på store glas, som giver god iltning.

×