MERLOT IGT delle Venezie, Redentore
Distrikt
Veneto IGT. Læs mere om distriktet
Producent
Redentore, De Stefani. Læs mere om producenten
Om produktet
Merlot ”Redentore” er lavet på 100% Merlot, som hentes på De Stefanis vinmarker i det nordøstlige Italien, hvor en jordbund af kalk- og stenaflejringer samt ler, og et mildt og tørt klima giver perfekte forhold til vindyrkning. Vinmarkerne er beplantede... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Veneto IGT. Læs mere om distriktet
Producent
Redentore, De Stefani. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Merlot ”Redentore” er lavet på 100% Merlot, som hentes på De Stefanis vinmarker i det nordøstlige Italien, hvor en jordbund af kalk- og stenaflejringer samt ler, og et mildt og tørt klima giver perfekte forhold til vindyrkning. Vinmarkerne er beplantede med 4.000-8.400 vinstokke/ha. som hver især giver få, men meget koncentrerede druer. Man praktiserer en grøn høst, hvor de svagere klaser fjernes i løbet af sommeren. Høsten foregår som regel i slutningen af september, hvor druerne er optimalt modne, smagsfyldte og aromatiske, og har fået en god, afrundet tannin, som ikke giver for ”grønne” vine.
Som for alle andre vine på gården, er druerne til ”Redentore”-serien dyrket efter økologiske og biodynamiske teknikker, og vinene er bl.a. gæret med druernes egne gærceller og uden tilsætning af svovl. Efter en afstilkning og en let masning af druerne går gæringen, som foregår på ståltank, spontant i gang. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og bliver derefter overført på små, franske træfade (225 l., lavet af min. 200 år gamle egetræer), hvor den modner i ca. 12 måneder på sit ”lie” med løbende omrøringer (batonnage), for at give optimal aroma- og smagsekstrakt samt større fylde. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.
Merlot ”Redentore” har en mørk, rubinrød farve. Den er ret sprød og aromatisk i duften med nuancer af kirsebærsten, friske mandler og valnødder, men også mørkere toner af vilde brombær, solbærbuske, milde krydderier samt en smule vanilje fra træfadene. Nogle af de mørke toner, som man aner i duften, kommer mere frem i smagen, især spændende nuancer af modne kirsebær og mildt, sort peber. Vinen slutter frisk og sprød. Det er en meget klassisk Merlot i Veneto/Friuli-stil, meget harmonisk og vellavet, med masser af karakter fra friskplukkede frugter/druer, og præcis med den ”touch” af vildskab, Merlot vine gerne må have. Serveres til fjerkræ, gris, lam og kalv, men også til diverse grøntsags-, pasta- eller risottoretter. Også velegnet til hvidskimmeloste.