MERCUREY ROUGE CHAMP ROIN Domaine Belleville

Distrikt

Mercurey. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Belleville. Læs mere om producenten

Om produktet

Lieu dit-vinmarken Champ Roin ligger på en skråning sydøst for selve landsbyen, og har fået sit navn fra det galliske ord ”Rhoin”, som betyder bæk. Den især ler- og en smule kalkholdige undergrund er i hvert fald altid godt forsynet... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03423512135

EAN Nr 3760280712075

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12 mdr. på træfade (35% nye)

Distrikt

Mercurey. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Belleville. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Lieu dit-vinmarken Champ Roin ligger på en skråning sydøst for selve landsbyen, og har fået sit navn fra det galliske ord ”Rhoin”, som betyder bæk. Den især ler- og en smule kalkholdige undergrund er i hvert fald altid godt forsynet med vand i dybden, noget som sammen med skråningens hældning mod nord, giver en ret kølig terroir. Det giver meget præcise, frugtige og i grunden ret delikate rødvine. Samtidigt er Domaine Bellevilles parcel beplantet med Pinot Noir-vinstokke, som er ca. 45 år gamle og som giver god dybde og koncentration i vinene. En modning i 12 måneder på franske egefade (228 l., 35% nye) fuldender værket, så slutresultatet er en harmonisk og kompleks rød Mercurey.

Mercurey ”Champ Roin” har en flot, blank, purpurrød farve. Den har Pinot Noirs åbne og sprøde duft, med lækre nuancer af moreller, hindbær og blåbær, Smagen er både sprød og kødfuld, med Mercureys klassiske krydrede og en smule ristede toner. Den slutter med godkompleksitet og en lækker balance mellem styrke og finesse. Klasse og charme.

Vinen er velegnet til retter med vildt, lam, okse eller kalv. Dens charmerende karakter gør den også velegnet til grønsagsretter.

×