MENCIA, EL PAISANO, Dominio de Tares, Bierzo

Producent

Dominio de Tares. Læs mere om producenten

Om produktet

”El Paisano” (bondens vin) er opkaldt efter den vin, som man selv drak på gårdene i Bierzo i gamle dage, en let og læskende vin, man kunne nyde afkølet… Dominio de Tares’ udgave er sammensat af 85% Mencia, suppleret med... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06309712235

EAN Nr 8437002369071

Druer 2% Dona Blanca 2% Garnacha/Garnatxa (Grenache) 1% Godello (Gouveio) 85% Mencía 10% Palomino Fino

Lagring

Producent

Dominio de Tares. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”El Paisano” (bondens vin) er opkaldt efter den vin, som man selv drak på gårdene i Bierzo i gamle dage, en let og læskende vin, man kunne nyde afkølet… Dominio de Tares’ udgave er sammensat af 85% Mencia, suppleret med rød- og hvidvinsdruerne Palomino Fino (ca. 10%), Garnacha (2%), Dona Blanca (2%) og Godello (1%). Druerne er hentet fra husets egne vinmarker i Bierzo Alto, fra både unge og ældre vinstokke i en højde af 700 m.o.h., på en undergrund af primært kalk og skiffer.

Druerne transporteres til kælderen i små kasser à 18 kg. Derefter gennemgår druerne en spontan gæring med deres egen gærkultur og uden brug af svovl. Efter en naturlig, lang malolaktisk gæring modnes vinen i 1-3 måneder på Bierzos traditionelle træfade ”cubetos”, med en omstikning hver måned. Aftapningen foregår efter en minimal filtrering og uden brug af pumper.

”En rødvin med en hvidvins sjæl” siges det om ”El Paisano” hos Dominio de Tares. Vinen har en lys, rubinrød farve. Duften er meget umiddelbar med dejlige aromaer af violer, ribs, fuglekirsebær og en smule lakrids. Smagen er ligeledes åben og frugtrig med karakter af røde bær samt et strejf af krydderurter. En uprætentiøs vin, lige til at nyde. Server den til et uhøjtideligt måltid med gode venner, til havefesten, skovturen – eller prøv den til fx stegt tunfisk. Serveres let afkølet.

×