MEDITERRANEO Simonsig, Stellenbosch

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Om produktet

The Grapesmith ”Mediterraneo” er sammensat af 55% Roussanne, 36% Marsanne, 6% Grenache Blanc og 3% Clairette Blanche fra Simonsigs egne vinmarker i Stellenbosch. Druesorterne er alle mest kendte i Sydfrankrig og Spanien (derfra navnet ”Mediterraneo”), men har også vist deres... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Syd Afrika

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06502621835

EAN Nr 6002123123004

Druer 36% Marsanne 6% Grenache Blanc/Garnacha blanca 55% Roussanne 3% Clairette

Lagring 11 mdr. på franske træfade (225-400 l.)

Respekt Ja

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Mere om produktet

The Grapesmith ”Mediterraneo” er sammensat af 55% Roussanne, 36% Marsanne, 6% Grenache Blanc og 3% Clairette Blanche fra Simonsigs egne vinmarker i Stellenbosch. Druesorterne er alle mest kendte i Sydfrankrig og Spanien (derfra navnet ”Mediterraneo”), men har også vist deres værd i Sydafrika, hvor de giver vine med god aroma, finesse, friskhed og syre.

Parcellerne, hvor de fire druesorter bliver dyrket, er nøje udvalgte blandt de køligste vinmarker på gården for at give de bedste druer. Hver sort bliver vinificeret separat. Druerne afkøler natten over i de små kasser, de er plukket i, og tidlig morgen foretages en skånsom presning af de hele klaser, og en gæring igangsættes med en lokaludviklet gærkultur. Roussanne hentes på en højtliggende, sydvestvendt vinmark på siden af Simonsberg, mens Marsanne hentes fra en kølig vinmark ved False Bay. Begge gæres på franske træfade af 225 og 400 l. (min. 3 år gamle) og modnes ”sur lie” i 11 måneder med løbende omrøringer. Både Grenache Blanc og Clairette Blanche gæres på franske fade af 225 l. og får samme type modning. Sammenstikningen foretages umiddelbart inden aftapningen, med en ganske let filtrering.

Vinen har en flot, lysgylden farve. I duften finder man friske toner af citron-verbena, lindeblomst og citrusfrugter samt eksotiske nuancer af grapefrugt, hvide ferskner og kvæde. Man fornemmer tørhed, mineralitet og dybde. I smagen har vinen bid, struktur og kompleksitet, men også lethed og charme. Perfekt til dampede eller grillede fisk, skaldyrsretter, til det thailandske køkken, til fjerkræ og gedeost.

×