MAS DEL SERRAL Raventos i Blanc, Conca del Riu Anoia Barcelona
Distrikt
Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet
Producent
Raventos I Blanc. Læs mere om producenten
Om produktet
Mas del Serral 2009 er lavet på Xarel.lo og Bastard Negre fra den biodynamiskdyrkede vinmark Clos del Serral (1,92 ha.) i Sant Sadurní d’Anoia, hvor man i 1954 plantede begge druesorter mellem hinanden. Marken ligger på en nord og nordvestvendt... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet
Producent
Raventos I Blanc. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Mas del Serral 2009 er lavet på Xarel.lo og Bastard Negre fra den biodynamiskdyrkede vinmark Clos del Serral (1,92 ha.) i Sant Sadurní d’Anoia, hvor man i 1954 plantede begge druesorter mellem hinanden. Marken ligger på en nord og nordvestvendt skråning, hvor de kølige forhold giver længere modning af druerne. Dette og markens undergrund, som er ca. 16 mio. år gammel og som domineres af kalk og forsteninger, giver vine med god syre, finesse og aroma. I 2009 oplevede man en del regn i løbet af marts og april, men ellers et tørt og køligt forår, hvor vinstokkene kunne udvikle sig langsomt og uden sygdom. Juli gav en tilpas mængde regn, således at vinstokkene fint kunne klare augusts ekstreme varme og tørke. Det var således perfekt modne druer, man kunne høste fra 7. september, ca. 10 dage senere end normalt.
Druerne blev håndplukket i små kasser à 15 kg. Kun de bedste klaser blev brugt til denne vin. Presningen foregik med lavt tryk og med hele klaser, og gæringen fandt sted på stål- og cementtanke, udelukkende med druernes egen gær. Derefter blev ”basisvinen” modnet i 17 måneder på sit ”lie” (bundfald) i ståltanke. Til sidst foregik andengæringen på flaske (Méthode Traditionelle) i ikke mindre end 100 måneder (over 8 år!). Efter 2 ugers drejning på reoler, blev vinen degorgeret uden brug af svovl. Produktionen er begrænset til 849 magnumflasker i årgang 2009.
En lang proces og et selektivt udvalg af kvalitetsdruer giver her en enestående intensitet, fedme og struktur samt friske og delikate nuancer af eksotiske frugter, grønne blade og krydderurter. Brug den som aperitif, til skaldyr eller fisk, eller ost.