MAS DE DAUMAS GASSAC ROUGE IGP St. Guilhem, Mas de Daumas Gassac
Distrikt
Gassac. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Om produktet
Druerne til Mas de Daumas Gassac Rouge er normalt sammensat af ca. 70-80% Cabernet Sauvignon, og resten af andre druer som Merlot, Petit Verdot, Pinot Noir, Malbec m.fl. som høstes manuelt på parceller omkring vingården i Gassac-dalen. Druesorterne vinificeres separat... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Gassac. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Druerne til Mas de Daumas Gassac Rouge er normalt sammensat af ca. 70-80% Cabernet Sauvignon, og resten af andre druer som Merlot, Petit Verdot, Pinot Noir, Malbec m.fl. som høstes manuelt på parceller omkring vingården i Gassac-dalen. Druesorterne vinificeres separat og bliver gæret på ståltanke. Efter presningen og en naturlig bundfælding bliver vinene modnet i 12-15 måneder på 1-7 år gamle, små egetræfade. Blandingen af vinene fra de enkelte druesorter foregår i slutningen af processen.
Farven er meget dyb, rubinrød og i duften fornemmer man mørke toner af solbær, blommer, violer og krydderier. Smagen er meget koncentreret, lidt tør i begyndelsen, men den udvikler hurtigt en tætpakket frugtstil, som stadig er en smule sprælsk i sin ungdom. Man fornemmer en ganske enestående kompleksitet og potentiale, som lover senere oplevelser. Vinen kan sagtens gemmes 15-20 år.
Bliver Mas de Daumas Gassac Rouge drukket ung kræver den i hvert fald 3-4 timers iltning på karaffel. Server den til de meste komplekse retter med rødt kød, vildt (meget gerne med vilde bær) eller lam.