MAS DE DAUMAS GASSAC BLANC IGP St. Guilhem, Mas de Daumas Gassac
Distrikt
Gassac. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Om produktet
Druerne til Mas de Daumas Gassac er normalt sammensat af Chardonnay, Viognier, Petit Manseng og Chenin Blanc, samt andre, sjældne druer som høstes manuelt på parceller omkring vingården i Gassac-dalen. Høstudbyttet er holdt helt nede på 35 hl./ha. for at... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Gassac. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Druerne til Mas de Daumas Gassac er normalt sammensat af Chardonnay, Viognier, Petit Manseng og Chenin Blanc, samt andre, sjældne druer som høstes manuelt på parceller omkring vingården i Gassac-dalen. Høstudbyttet er holdt helt nede på 35 hl./ha. for at øge koncentrationen i druerne. Druerne vinificeres separat. Efter gæringen på ståltanke bliver vinen modnet i 2-4 måneder på de samme tanke. Blandingen af vinene fra de enkelte druesorter foregår i slutningen af processen.
Hvidvinen fra Mas de Daumas Gassac kan enten nydes i sin ungdom eller efter 4-10 år. Som ung giver den gode frugttoner med citrus, hvid fersken og akacieblomst i duften og en god struktur og mineralitet i smagen, med pæn velour og en lang, mineralsk eftersmag. Med alderen får den nuancer af hasselnødder, honning og kandiserede frugter. Perfekt til retter med skaldyr, grillet fisk og hvidt kød.