MAS DE DAUMAS GASSAC BLANC IGP St. Guilhem, Mas de Daumas Gassac

Distrikt

Gassac. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne til Mas de Daumas Gassac er normalt sammensat af Chardonnay, Viognier, Petit Manseng og Chenin Blanc, samt andre, sjældne druer som høstes manuelt på parceller omkring vingården i Gassac-dalen. Høstudbyttet er holdt helt nede på 35 hl./ha. for at... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 02516221535

EAN Nr 3660181000021

Druer 15% Chardonnay 16% Chenin Blanc 17% Diverse 27% Petit Manseng 25% Viognier

Lagring 2-4 mnd på ståltanke.

Respekt Ja

Scoreplads

Guide Gilbert & Gaillard92
Bettane & Desseauve16

Distrikt

Gassac. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne til Mas de Daumas Gassac er normalt sammensat af Chardonnay, Viognier, Petit Manseng og Chenin Blanc, samt andre, sjældne druer som høstes manuelt på parceller omkring vingården i Gassac-dalen. Høstudbyttet er holdt helt nede på 35 hl./ha. for at øge koncentrationen i druerne. Druerne vinificeres separat. Efter gæringen på ståltanke bliver vinen modnet i 2-4 måneder på de samme tanke. Blandingen af vinene fra de enkelte druesorter foregår i slutningen af processen.

Hvidvinen fra Mas de Daumas Gassac kan enten nydes i sin ungdom eller efter 4-10 år. Som ung giver den gode frugttoner med citrus, hvid fersken og akacieblomst i duften og en god struktur og mineralitet i smagen, med pæn velour og en lang, mineralsk eftersmag. Med alderen får den nuancer af hasselnødder, honning og kandiserede frugter. Perfekt til retter med skaldyr, grillet fisk og hvidt kød.

×