TROUSSEAU MARNES ROUGES, VIGNOBLE LES ROUSSOTS ØKO Domaine Badoz
Producent
Domaine Badoz. Læs mere om producenten
Om produktet
Druerne til Trousseau Marnes Rouges er høstet manuelt på den fornemme mark ”Les Grands Roussots” (lieu-dit), hvor jordbunden består af rød mergel (”Marnes” = mergel). Mergel er en ler-art som, foruden ler, består af sand og kalk, og den røde... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Producent
Domaine Badoz. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Druerne til Trousseau Marnes Rouges er høstet manuelt på den fornemme mark ”Les Grands Roussots” (lieu-dit), hvor jordbunden består af rød mergel (”Marnes” = mergel). Mergel er en ler-art som, foruden ler, består af sand og kalk, og den røde farve skyldes, at den lokale jordbund her også indeholder (oxideret) jern. En mergeljordbund fremmer frugtaromaerne i druerne og giver bløde og elegante tanniner.
Ved ankomsten til kælderen blev druerne skånsomt presset og en kold maceration (4 dage) blev foretaget ved 8°C efterfulgt af den alkoholiske gæring på de naturlige gærstammer. Vinen blev udelukkende frembragt på rustfrie ståltanke, herunder lagret i 12 mdr. på disse, da Domaine Badoz ønsker at lade den charmerende frugtintensitet være ”uforstyrret”.
Klar og flot purpurrød farve. Duften er domineret af friske og modne mørke bær – kirsebær især. Smagen er fyldig og pænt kraftig, men den er samtidig blød og indsmigrende med modne og afrundede tanniner, der er med til fuldende billedet af en kompleks, harmonisk og helstøbt vin. Serveres let afkølet omkring 16°C til diverse kødretter af fuglevildt, kalv og gris – gerne med ledsagelse af friskplukkede, smørristede svampe.