MANUEL RAVENTOS NEGRA Raventos i Blanc, Penedès
Distrikt
Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet
Producent
Raventos I Blanc. Læs mere om producenten
Om produktet
Manuel Raventós Negra er efterfølgeren af Josep Maria Raventós i Blanc, og det er ham, som personligt har udvalgt druerne til denne vin, som hører til toppen af Raventós i Blancs mousserende vine. 2014-udgaven er lavet på to biodynamiskdyrkede druesorter,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet
Producent
Raventos I Blanc. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Manuel Raventós Negra er efterfølgeren af Josep Maria Raventós i Blanc, og det er ham, som personligt har udvalgt druerne til denne vin, som hører til toppen af Raventós i Blancs mousserende vine. 2014-udgaven er lavet på to biodynamiskdyrkede druesorter, den hvide Xarel·lo (40%) og som noget nyt den røde Sumoll (60%) – udvalgte på de bedste parceller på ejendommen. Vinstokkene er plantet mellem 1954 og 1997 og beskæringen af planterne skal fremme en lav drueproduktion og derved større koncentration og aroma i druerne, og man bruger derfor den traditionelle ”gobelet” beskæring (busk).
Under høsten bliver de biodynamiskdyrkede druer håndplukket i små kasser. Efter gæring modnes ”basisvinen” i 6 måneder på sit ”lie” (bundfald) i æggeformede cementtanke med løbende omrøring. Man praktiserer en naturlig bundfældning uden filtrering inden aftapning og ”champagniseringsprocessen”. Vinen gæres i 6 år på flaske efter ”Méthode Traditionnelle” teknikken. Efter en hånddrejning på klassiske reoler bliver vinen degorgeret uden tilsætning af sukkerlikør (”nul” dosage). Vinen er derfor i den tørre ende.
Manuel Raventós Negra har en flot gylden farve i glasset, med meget små, livlige bobler. I duften er den først en smule eksotisk med dybe toner af modne frugter og nuancer af ristet brød. Smagen forbavser: Ud fra duften forventer man en ret koncentreret stil, men vinen er utrolig delikat og aromatisk, med toner som nærmest slutter mod det grønne og det liflige. Den udvikler dog samtidigt en god fedme og velour, som følger den hele vejen. Klasse!
Server den for sig selv og nyd den bare. Må ikke forstyrres, tak!