Leverancer mellem jul og nyår: Fredag den 20. december: Ordre modtaget inden kl. 12.00 leveres forventelig mandag den 23. december. Mandag den 23. december: Ordre modtaget inden kl. 12.00 leveres forventelig mandag den 30. december. Fredag den 27. december: Ordre modtaget inden kl. 12.00 leveres forventelig mandag den 30. december. Vi henstiller til, at I bestiller i god tid før jul, da leveringstiderne ikke kan garanteres. Glædelig jul og godt nytår. (Fragtmændene leverer ikke fredag den 27. december).

x

MANUEL RAVENTOS NEGRA Raventos i Blanc, Penedès

Distrikt

Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet

Producent

Raventos I Blanc. Læs mere om producenten

Om produktet

Manuel Raventós Negra er efterfølgeren af Josep Maria Raventós i Blanc, og det er ham, som personligt har udvalgt druerne til denne vin, som hører til toppen af Raventós i Blancs mousserende vine. 2014-udgaven er lavet på to biodynamiskdyrkede druesorter,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Mousserende vin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 11,50

Nr 09303721435

EAN Nr 8421478702203

Druer 60% Sumoll 40% Xarel lo

Lagring 2. gæring: 6 år på flaske.

Respekt Ja

Distrikt

Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet

Producent

Raventos I Blanc. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Manuel Raventós Negra er efterfølgeren af Josep Maria Raventós i Blanc, og det er ham, som personligt har udvalgt druerne til denne vin, som hører til toppen af Raventós i Blancs mousserende vine. 2014-udgaven er lavet på to biodynamiskdyrkede druesorter, den hvide Xarel·lo (40%) og som noget nyt den røde Sumoll (60%) – udvalgte på de bedste parceller på ejendommen. Vinstokkene er plantet mellem 1954 og 1997 og beskæringen af planterne skal fremme en lav drueproduktion og derved større koncentration og aroma i druerne, og man bruger derfor den traditionelle ”gobelet” beskæring (busk).

Under høsten bliver de biodynamiskdyrkede druer håndplukket i små kasser. Efter gæring modnes ”basisvinen” i 6 måneder på sit ”lie” (bundfald) i æggeformede cementtanke med løbende omrøring. Man praktiserer en naturlig bundfældning uden filtrering inden aftapning og ”champagniseringsprocessen”. Vinen gæres i 6 år på flaske efter ”Méthode Traditionnelle” teknikken. Efter en hånddrejning på klassiske reoler bliver vinen degorgeret uden tilsætning af sukkerlikør (”nul” dosage). Vinen er derfor i den tørre ende.

Manuel Raventós Negra har en flot gylden farve i glasset, med meget små, livlige bobler. I duften er den først en smule eksotisk med dybe toner af modne frugter og nuancer af ristet brød. Smagen forbavser: Ud fra duften forventer man en ret koncentreret stil, men vinen er utrolig delikat og aromatisk, med toner som nærmest slutter mod det grønne og det liflige. Den udvikler dog samtidigt en god fedme og velour, som følger den hele vejen. Klasse!

Server den for sig selv og nyd den bare. Må ikke forstyrres, tak!

×