MAMBOURG GRAND CRU BIO Alsace, Marcel Deiss
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Om produktet
Grand Cru-marken Mambourg ligger over landsbyen Sigolsheim, syd for Bergheim og Ribeauvillé. Den har siden middelalderen været en af de mest berømte vinmarker i Alsace, ejet i tidens løb af flere klostre og medlemmer af den lokale adel. Den er... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Grand Cru-marken Mambourg ligger over landsbyen Sigolsheim, syd for Bergheim og Ribeauvillé. Den har siden middelalderen været en af de mest berømte vinmarker i Alsace, ejet i tidens løb af flere klostre og medlemmer af den lokale adel. Den er anlagt på en sydvendt skråning (210-350 m. o.h.), som giver den en optimal eksponering mod solen. En ret særpræget undergrund af fede kalkaflejringer giver altid strukturerede og mineralske vine, som dog samtidig er ret afrundede og delikate.
Marcel Deiss ejer to små parceller, som begge er biodynamiskdyrket og er beplantet med flere Pinot-druesorter. Beplantningen er på 12.700 vinstokke/ha., men udbyttet er meget begrænset (20 hl./ha.), noget som giver ekstremt koncentrerede druer. Vinen gærer på fad med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen på sit ”lie” i et år på ståltank.
Grand Cru Mambourg er på trods af sin mineralske, fede stil fuldstændig tør. Den er kompleks og dyb i duften, med nuancer af tjørneblomster, citrusfrugter, men også mere eksotiske toner af ferskner og mango. Smagen er mineralsk, struktureret og en smule røget – meget særpræget. Vinen slutter meget harmonisk, sprød og appetitvækkende. En fantastisk, kompleks vin. Server den til skaldyr eller fiske- og fjerkræsretter med f.eks. morkelsauce. Prøv den også til en modne Comté-ost.