MALVASIA NERA TALO IGP Salento, San Marzano Vini

Distrikt

Apulien. Læs mere om distriktet

Producent

Feudi di San Marzano. Læs mere om producenten

Om produktet

Malvasia Nera er en rød (sortskindet) variant af den vidtforgrenede Malvasia-familie, som er meget udbredt i områderne omkring Middelhavet. Oftest indgår den i Puglia-regionen som blandingsdrue og typisk sammen med Negroamaro, hvor den bidrager med farve, aroma og fylde. Denne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06109012335

EAN Nr 8023354101911

Druer 100% Malvasia Nera

Lagring 4-6 Mdr på Fransk eg

Næringsindhold & ingrediensliste Læs mere her

Distrikt

Apulien. Læs mere om distriktet

Producent

Feudi di San Marzano. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Malvasia Nera er en rød (sortskindet) variant af den vidtforgrenede Malvasia-familie, som er meget udbredt i områderne omkring Middelhavet. Oftest indgår den i Puglia-regionen som blandingsdrue og typisk sammen med Negroamaro, hvor den bidrager med farve, aroma og fylde. Denne vin er dog lavet 100% på Malvasia Nera (varianten ”Malvasia Nera di Brindisi”), hvilket er lidt af en specialitet.

Druerne dyrkes på parceller i Salento, som ligger ca. 100 m. over havet, og hvor undergrunden er leret og fyldt med relativt store sten. Det lokale klima er varmt med høje gennemsnitstemperaturer og relativt lave nedbørsmængder. Druerne høstes ved optimal modenhed, som regel i 2. halvdel af september. Maceration og en ca. 10 dage lang gæringsproces foregår på temperaturregulerede ståltanke og efterfølges af den malolaktiske gæring. Slutteligt modnes vinen i 4-6 måneder på franske egetræsfade inden aftapning.

Malvasia Nera ”Talò” har en mørk, rubinrød farve. Vinen er meget aromatisk i duften med noter af mørke kirsebær, brombær og blommer samt diskrete nuancer af bitterchokolade og sød lakrids. De samme aromaer kommer også frem i smagen, som er dejlig imødekommende, fyldig og rund, og hvor en charmerende frugtsødme balanceres perfekt af letkrydrede indslag og bløde, modne tanniner. En helt igennem vellavet vin.

Servér vinen ved ca. 16 °C til retter med rødt kød (okse, lam eller vildt), gerne ledsaget af en god svampesauce. Prøv den evt. også til modne hvid- eller rødskimmeloste.

×