MALBEC ESTATE Mendoza, Kaiken Estate, Argentina

Distrikt

Mendoza. Læs mere om distriktet

Producent

Kaiken Wines. Læs mere om producenten

Om produktet

Estate Malbec er lavet på 100% Malbec-druer, som hentes fra en af Kaikens vinmarker i Agrelo (Mendoza), der ligger i en højde af 950 m.o.h., og hvor vinstokkene er plantet før 2005. For årgang 2018 oplevede man senfrost i foråret,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Argentina

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 05670111835

EAN Nr 7804303555013

Druer 100% Malbec

Lagring 6 mdr. på fad

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Mendoza. Læs mere om distriktet

Producent

Kaiken Wines. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Estate Malbec er lavet på 100% Malbec-druer, som hentes fra en af Kaikens vinmarker i Agrelo (Mendoza), der ligger i en højde af 950 m.o.h., og hvor vinstokkene er plantet før 2005. For årgang 2018 oplevede man senfrost i foråret, hvilket forsinkede væksten i 14 dage. Sommeren var tør og en smule køligere end normalt, noget som gav en fantastisk balance mellem sukker, syre og polyfenoler i druerne, og efterfølgende meget koncentrerede og aromatiske vine.

Høsten foregik manuelt. Efter ankomsten til kælderen blev klaserne yderligere selekteret. Gæringen foregik i mindre tanke, så de forskellige parceller kunne gæres separat og gengive deres egen karakter. Vinene gennemgik derefter en malolaktisk gæring og en modning i 6 måneder, 40% af vinen på franske træfade og resten i ståltanke. Sammenstikningen efterfulgt af en naturlig bundfældelse og en let filtrering foregik først umiddelbart inden aftapning.

Vinen har en intens, rubinrød/lilla farve. I duften har vinen en sprød frugtaroma med nuancer af blommer, brombær, men også mere sarte toner af vilde roser og hyben. I smagen er vinen kødfuld og struktureret, men med god friskhed og frugtsødme. Den slutter med flotte, komplekse nuancer af kaffe og chokolade. Årgangens tanninrige og sprøde stil giver vinen en god balance.

Server vinen ved 15-17 grader til fx rødt kød og mad fra grill. Vinens blødhed og elegance gør, at den ud over rødt kød også kan serveres til lyst kød som kylling og gris, hvilket er atypisk for Malbec-vine.

×