MAGARI, ROSSO BOLGHERI DOC Ca’ Marcanda, Angelo Gaja

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Om produktet

Selve navnet betyder på italiensk ”bare det var sandt” og blev valgt, fordi det indeholder en snært af ironi og håb. En typisk piemontesisk (eller Gaja’sk) måde at få smilene frem på, når der er blevet investeret et kæmpe stykke... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 1

Land Italien

Årgang 2018

Størrelser 600,00

Alkohol % 14,00

Nr 06007911865

EAN Nr 5711656010941

Druer 60% Cabernet Franc 30% Cabernet Sauvignon 10% Petit Verdot

Lagring 12 mdr. på nye og 1-2 år barriques.

Scoreplads

Vinous Antonio Galloni94
Falstaff Magazin90
Gambero Rosso2
James Suckling92

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Selve navnet betyder på italiensk ”bare det var sandt” og blev valgt, fordi det indeholder en snært af ironi og håb. En typisk piemontesisk (eller Gaja’sk) måde at få smilene frem på, når der er blevet investeret et kæmpe stykke arbejde, som det er tilfældet for projektet Ca’ Marcanda.

Siden 2015 er Magari sammensat af 60% Cabernet Franc, 30% Cabernet Sauvignon og 10% Petit Verdot, men sammensætningen kan variere en smule efter årgang. Hver druesort bliver gæret separat i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring bliver de 3 vine modnet i 12 måneder på nye og et til to år gamle barriques (225 l.). Sammenstikningen foregår nogle uger inden aftapningen. Vinen bliver yderligere lagret i nogle mdr. før afskibning.

Fra druesammensætningen kunne man forvente en vin i Bordeaux-stil, men Bolgheris specielle terroir med en blanding af struktur og moden frugtrighed kommer fint frem. Farven er som altid for Magari ekstremt mørk, og i duften finder man dybe toner af brombær, solbær og lakrids, samtidigt med, at man fornemmer underliggende friske nuancer. Frugtkoncentrationen er imponerende, men vinen virker ikke for tung: Den er samtidig meget ren og harmonisk. Vinen har et kæmpe udviklingspotentiale.

Magari tager meget plads smagsmæssigt og bør derfor serveres med retter, som kan give den modstand: Lammekød, vildt, okse eller kraftige hvid- eller rødskimmeloste.

×