MACON CHAINTRE ØKO Domaine Dominique Cornin
Distrikt
Maconnais. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-dominique-cornin. Læs mere om producenten
Om produktet
Mâcon-Chaintré laves på Chardonnay-druer fra forskellige parceller ved foden af Chaintré-skråningen. Vinstokkene er plantet mellem 1968 og 1985 og dyrkes med en Guyot-opbinding med en enkelt gren, noget som begrænser udbyttet og derved giver mere koncentration i druerne. Kombinationen af... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Maconnais. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-dominique-cornin. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Mâcon-Chaintré laves på Chardonnay-druer fra forskellige parceller ved foden af Chaintré-skråningen. Vinstokkene er plantet mellem 1968 og 1985 og dyrkes med en Guyot-opbinding med en enkelt gren, noget som begrænser udbyttet og derved giver mere koncentration i druerne. Kombinationen af de forskellige stile fra hver parcel, de ældre vinstokke og den ler- og kalkholdige undergrund giver meget komplekse og harmoniske Chaintré-vine.
Som altid på Domaine Cornin er druerne håndplukkede ved deres fulde modenhed og gæret med deres egen gær i ståltanke, hver parcel for sig. Derefter bliver vinene modnet ”sur lie” i 12 måneder på samme type ståltanke. Efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, foretages ingen klaring og kun en ganske let filtrering inden aftapning.
Macon-Chaintré-vine er ofte delikate, afrundede og blomsterrige i duften samt strukturerede og en smule ”vilde” i smagen. Domaine Cornins “basis”-udgave er ingen undtagelse. Det er en vin til Chardonnay-entusiaster, som elsker frugtige, rene, sprøde og appetitgivende hvidvine. Den charmerer hele vejen igennem, med umiddelbare nuancer af hvide blomster, meloner, citrusfrugter, grønne æbler, mirabeller, passionsfrugter og krydderurter. Den efterlader et meget lifligt, komplekst og næsten perlende indtryk.
En meget appetitgivende og charmerende vin, som kan serveres til mange forskellige gastronomiske kreationer med skaldyr, fisk og lyst kød. Gerne asiatisk-inspirerede.