MACON CHAINTRE ØKO Domaine Dominique Cornin

Distrikt

Maconnais. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-dominique-cornin. Læs mere om producenten

Om produktet

Mâcon-Chaintré ”Les Serreudières” laves på Chardonnay-druer fra en enkelt parcel af samme navn, på en østvendt skråning. Vinstokkene er plantet i 1936, 1985 og 1996 og dyrkes med en Guyot-opbinding med en enkelt gren, noget som begrænser udbyttet og derved... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03710721935

EAN Nr 3530220035911

Druer 100% Chardonnay

Lagring 12 mdr. "sur lie" på ståltanke

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Revue des Vins de France15

Distrikt

Maconnais. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-dominique-cornin. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Mâcon-Chaintré ”Les Serreudières” laves på Chardonnay-druer fra en enkelt parcel af samme navn, på en østvendt skråning. Vinstokkene er plantet i 1936, 1985 og 1996 og dyrkes med en Guyot-opbinding med en enkelt gren, noget som begrænser udbyttet og derved giver mere koncentration i druerne. Kombinationen af de ældre vinstokke og den ler- og kalkholdige undergrund giver meget harmoniske Chaintré-vine.

Som altid på Domaine Cornin er druerne håndplukkede ved deres fulde modenhed og gæres med deres egen gær i ståltanke. Derefter bliver vinen modnet ”sur lie” i 12 måneder på samme type ståltanke. Vinen er kun filtreret ganske let inden aftapning.

Vine fra Macon-Chaintré er ofte delikate, afrundede og blomsterrige i duften samt strukturerede og en smule ”vilde” i smagen. Domaine Cornins udgave er ingen undtagelse. Det er en vin til Chardonnay-entusiaster, som elsker frugtrige, rene, appetitgivende hvidvine. En kontant, latent mineralitet, et godt bid og en skøn friskhed fra duft til eftersmag. Toner af tjørneblomster, citrusfrugter og passionsfrugter giver et godt modspil til de mere eksotiske toner af mango, ferskner og kaktusfigner.

En meget appetitgivende og charmerende vin, som kan serveres til mange forskellige gastronomiske kreationer med skaldyr, fisk og lyst kød. Gerne asiatisk-inspirerede.

×