LUNARIA PINOT GRIGIO ANCESTRALE SPUMANTE BIO PET NAT Brut Nature, Cantina Orsogna, Abruzzo

Distrikt

Abruzzo. Læs mere om distriktet

Producent

Orsogna. Læs mere om producenten

Om produktet

"Pet-Nat" er en forkortelse af Pétillant Naturel, som betegner mousserende vine lavet efter den ældste, naturlige "ancestrale"-metode. Vinen er aftappet på flaske efter den første (alkoholiske) gæring, men tilsættes hverken gær, sukker, svovl eller andre ingredienser. Resultatet kan variere en... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Mousserende vin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06182432235

EAN Nr 8032692482477

Druer 100% Pinot Grigio

Lagring Pet Naturale - Spontan gæring (Ancestrale)

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Abruzzo. Læs mere om distriktet

Producent

Orsogna. Læs mere om producenten

Mere om produktet

“Pet-Nat” er en forkortelse af Pétillant Naturel, som betegner mousserende vine lavet efter den ældste, naturlige “ancestrale”-metode. Vinen er aftappet på flaske efter den første (alkoholiske) gæring, men tilsættes hverken gær, sukker, svovl eller andre ingredienser. Resultatet kan variere en del, alt efter druetype, høsttidspunkt, temperatur m.m. Da vinen hverken er filtreret eller klareret, kan man opleve bundfald eller slør, som kun er med til at give en ægte, naturlig oplevelse. Flere lande er begyndt (igen!) at producere Pet-Nat vine, i søgen efter mere naturligt producerede vine.

Lunaria Ancestrale er lavet på 100% Pinot Grigio-druer fra biodynamiskdyrkede (Demeter), højtbeliggende vinmarker (400-500 m.o.h.) i Terre di Chieti. De forholdsvist kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som betyder meget aromatiske og sprøde vine. De meget sunde og perfekt modnede drueklaser håndplukkes og transporteres i mindre beholdere til kælderen, hvor de umiddelbart efter afstilkes og knuses. Gæringen med skindet starter spontant med druernes naturlige, vilde gærceller og uden tilsætning af svovl. Pinot Grigios flotte, rødprikkede skind tilfører vinen flotte farvenuancer af løgskal og kobber. Umiddelbar efter en yderst skånsom presning, bliver vinen aftappet på flasker uden bundfældning, filtrering eller tilsætning af sukkerlikør. Her fortsætter vinen med at gære med de ca. 18 g. sukker, som den indeholder på dette tidspunkt, og hele bundfaldet fra førstegæringen.

Da vinen hverken er “degorgeret” eller tilsat sukkerlikør i slutningen af processen, som det er sædvane i andre mousserende vine lavet på fx Charmat eller “Champenoise”-teknikken, er hver enkel flaske en oplevelse for sig. Her finder man meget aromatiske nuancer af små vilde bær som skovjordbær, hindbær og brombær samt granatæbler og hyben. Den let perlende stil giver en god harmoni mellem friskhed, tørhed og frugtsødme. Velegnet som aperitif, til skaldyr og fisk samt til retter med hvidt kød eller grøntsager.

×