LUNARIA PINOT GRIGIO ANCESTRALE SPUMANTE BIO PET NAT Brut Nature, Cantina Orsogna, Abruzzo
Distrikt
Abruzzo. Læs mere om distriktet
Producent
Orsogna. Læs mere om producenten
Om produktet
"Pet-Nat" er en forkortelse af Pétillant Naturel, som betegner mousserende vine lavet efter den ældste, naturlige "ancestrale"-metode. Vinen er aftappet på flaske før den første gæring (alkoholiske) er tilendebragt, men tilsættes derefter hverken gær, sukker, svovl eller andre ingredienser. Det... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Abruzzo. Læs mere om distriktet
Producent
Orsogna. Læs mere om producenten
Mere om produktet
“Pet-Nat” er en forkortelse af Pétillant Naturel, som betegner mousserende vine lavet efter den ældste, naturlige “ancestrale”-metode. Vinen er aftappet på flaske før den første gæring (alkoholiske) er tilendebragt, men tilsættes derefter hverken gær, sukker, svovl eller andre ingredienser. Det resulterer i en vin, som er let perlende med små, bløde (naturlige) bobler, og som kan variere en del, alt efter druetype, høsttidspunkt, temperatur m.m. Da vinen hverken er filtreret eller klaret, kan man opleve bundfald eller slør, som kun er med til at give en ægte, naturlig oplevelse. Flere lande er begyndt (igen!) at producere Pet-Nat vine, i søgen efter mere naturligt producerede vine.
Lunaria Ancestrale er lavet på 100% Pinot Grigio-druer fra biodynamiskdyrkede (Demeter), højtbeliggende vinmarker (400-500 m.o.h.) i Terre di Chieti. De forholdsvist kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som betyder meget aromatiske og sprøde vine. De meget sunde og perfekt modnede drueklaser håndplukkes og transporteres i mindre beholdere til kælderen, hvor de umiddelbart efter afstilkes og knuses. Gæringen med skindet starter spontant med druernes naturlige, vilde gærceller og uden tilsætning af svovl. Pinot Grigios flotte, rødprikkede skind tilfører vinen flotte farvenuancer af løgskal og kobber. Umiddelbar efter en yderst skånsom presning, bliver vinen aftappet på flasker uden bundfældning, filtrering eller tilsætning af sukkerlikør. Her fortsætter vinen med at gære med de ca. 18 g. sukker, som den indeholder på dette tidspunkt, og hele bundfaldet fra førstegæringen.
Da vinen hverken er “degorgeret” eller tilsat sukkerlikør i slutningen af processen, som det er sædvane i andre mousserende vine lavet på fx Charmat eller “Champenoise”-teknikken, er hver enkel flaske en oplevelse for sig. Her finder man meget aromatiske nuancer af små vilde bær som skovjordbær, hindbær og brombær samt granatæbler og hyben. Den let perlende stil giver en god harmoni mellem friskhed, tørhed og frugtsødme. Velegnet som aperitif, til skaldyr og fisk samt til retter med hvidt kød eller grøntsager.