LUGANA DECUS DOC Lugana, Cantine Lenotti

Distrikt

Lugana DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Lenottis DECUS Lugana er lavet på Turbiana-druer (Trebbiano di Soave), som dyrkes på skråninger med en jordbund af morænesten mellem landsbyerne Pozzolengo og Sirmione. Efter en skånsom presning af druerne bliver mosten gæret i temperaturregulerede ståltanke (15-16°C) og vinen modner... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06031221735

EAN Nr 8000305007034

Druer 100% Turbiana (Trebbiano)

Lagring Ståltanke.

Distrikt

Lugana DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Lenottis DECUS Lugana er lavet på Turbiana-druer (Trebbiano di Soave), som dyrkes på skråninger med en jordbund af morænesten mellem landsbyerne Pozzolengo og Sirmione. Efter en skånsom presning af druerne bliver mosten gæret i temperaturregulerede ståltanke (15-16°C) og vinen modner herefter et par måneder på ståltanke. Efter en naturlig bundfældning og en let filtrering aftappes vinen ved lav temperatur, mens den stadig har sin ungdom og frugt.

Decus Lugana har en blank, lysgylden/grøn farve og meget umiddelbare, liflige og frugtrige aromaer af græs, grønne blade, samt grape og grønne æbler. Smagen er tør, en smule mineralsk og med en lækker struktur, som giver et godt modspil til de mere frugtrige og eksotiske toner. Den slutter sprødt og harmonisk. En klassisk ledsager til forretter med salater, til fiske- og skaldyrsretter og til lette retter med fjerkræ eller svinekød.

×