L´ILE QUATRE SOUS ØKO Saumur Champigny, Chateau Yvonne
Distrikt
Saumur Champigny. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau Yvonne. Læs mere om producenten
Om produktet
Navnet for denne vin (”ile” betyder ø på fransk) er valgt til ære for øerne midt i Loirefloden, lige overfor slottet. Saumur Champigny ”l’Ile Quatre Sous” er lavet på Cabernet Franc fra 5 ha. fordelt på forskellige parceller, som for... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Saumur Champigny. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau Yvonne. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Navnet for denne vin (”ile” betyder ø på fransk) er valgt til ære for øerne midt i Loirefloden, lige overfor slottet. Saumur Champigny ”l’Ile Quatre Sous” er lavet på Cabernet Franc fra 5 ha. fordelt på forskellige parceller, som for de fleste ligger på en undergrund af tufsten (kalk- og lerholdig), nær landsbyen Champigny. Området giver altid frugtrige og sprøde vine. Vinstokkene er fra 15 til 50 år gamle og giver i gennemsnittet et lavt udbytte på ca. 35 hl./ha. De økologiske druer bliver allerede sorteret under den manuelle plukning og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning. Her bliver klaserne yderligere sorteret på et sorteringsbord. Gæringen foretages i tanke af beton, med druernes egen gær og varer i 3 uger. Efter presning og en malolaktisk gæring, modnes vinen i 6 måneder på brugte barriques og derefter 3 måneder på tank. Som for alle vinene på slottet foregår aftapningen uden filtrering.
”L’Ile Quatre Sous” byder på lækre aromaer af røde og sorte bær, men også sprøde toner af krydderurter. Smagen er frugtrig, frisk og ret delikat, med en god balance til sidst mellem struktur, tannin og frugtsødme. Server den til lam, fuglevildt eller til vildt serveret med skovsvampe og f.eks. tyttebær.