LIEU DIT DIGUE, ST. JOSEPH BLANC Roussanne, Cave Yves Cuilleron

Distrikt

Saint-Joseph. Læs mere om distriktet

Producent

Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten

Om produktet

Saint-Joseph Blanc Lieu-dit ”Digue” er lavet på 100% Roussanne, som hentes fra en håndfuld parceller på den sydvendte og ekstremt stejle skråning ”Digue”, nær Saint-Pierre-de-Boeuf, i den nordlige del af appellationen. Stedet er kendt for sin sand-, glimmer- og granitholdige... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 02716022135

EAN Nr 3512050000444

Druer 100% Roussanne

Lagring 8 mdr. på 50% foudre(30 hl) + 50% barriques

Respekt Ja

Distrikt

Saint-Joseph. Læs mere om distriktet

Producent

Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Saint-Joseph Blanc Lieu-dit ”Digue” er lavet på 100% Roussanne, som hentes fra en håndfuld parceller på den sydvendte og ekstremt stejle skråning ”Digue”, nær Saint-Pierre-de-Boeuf, i den nordlige del af appellationen. Stedet er kendt for sin sand-, glimmer- og granitholdige undergrund, der giver meget rene og aromatiske hvidvine, som desuden har god struktur og mineralitet. Den høje beplantningstæthed på Cuillerons parceller gør desuden, at hver vinstok producerer færre klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer.

Både gæringen (med druernes egen gær), den malolaktiske gæring og modningen i 8 måneder på sit ”lie” (bundfald) foregår på en kombination af 50% store træfade (30 hl. ”foudre”) og 50% burgunske træfade (228 l.), alt dette uden tilsætning af svovl. Aftapningen foretages efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.

Vinen har en blank, let gylden farve og en meget ren og delikat aroma, med nuancer af hvide markblomster, ferskner og modne citrusfrugter. Desuden opleves en meget lækker mineralitet. I smagen har vinen en fin balance mellem finesse og fedme med god velour og dybde samt eksotiske, krydrede, spændstige og mineralske toner. En klassisk Cuilleron-vin! Server den til fiske- og skaldyrssupper, hummer, grillet fisk eller lyst kød lavet med cremede saucer (gerne med safran!).

×