LIEU DIT DIGUE, ST. JOSEPH BLANC Roussanne, Cave Yves Cuilleron
Distrikt
Saint-Joseph. Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Om produktet
Saint-Joseph Blanc Lieu-dit ”Digue” er lavet på 100% Roussanne, som hentes fra en håndfuld parceller på den sydvendte og ekstremt stejle skråning ”Digue”, nær Saint-Pierre-de-Boeuf, i den nordlige del af appellationen. Stedet er kendt for sin sand-, glimmer- og granitholdige... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Saint-Joseph. Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Saint-Joseph Blanc Lieu-dit ”Digue” er lavet på 100% Roussanne, som hentes fra en håndfuld parceller på den sydvendte og ekstremt stejle skråning ”Digue”, nær Saint-Pierre-de-Boeuf, i den nordlige del af appellationen. Stedet er kendt for sin sand-, glimmer- og granitholdige undergrund, der giver meget rene og aromatiske hvidvine, som desuden har god struktur og mineralitet. Den høje beplantningstæthed på Cuillerons parceller gør desuden, at hver vinstok producerer færre klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer.
Både gæringen (med druernes egen gær), den malolaktiske gæring og modningen i 8 måneder på sit ”lie” (bundfald) foregår på en kombination af 50% store træfade (30 hl. ”foudre”) og 50% burgunske træfade (228 l.), alt dette uden tilsætning af svovl. Aftapningen foretages efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.
Vinen har en blank, let gylden farve og en meget ren og delikat aroma, med nuancer af hvide markblomster, ferskner og modne citrusfrugter. Desuden opleves en meget lækker mineralitet. I smagen har vinen en fin balance mellem finesse og fedme med god velour og dybde samt eksotiske, krydrede, spændstige og mineralske toner. En klassisk Cuilleron-vin! Server den til fiske- og skaldyrssupper, hummer, grillet fisk eller lyst kød lavet med cremede saucer (gerne med safran!).