LE RIVAL WOOD CS Lussac Saint Emilion
Distrikt
Lussac-Saint-Emilion. Læs mere om distriktet
Producent
Rival. Læs mere om producenten
Om produktet
Le Rival laves på druer fra 2 parceller på i alt 4 hektarer. Vinstokkene er 50-55 år gamle og vokser på en ler- og kalkholdig jordbund. Udbyttet er yderst begrænset på de gamle vinstokke og ligger normalt på ca. 25... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Lussac-Saint-Emilion. Læs mere om distriktet
Producent
Rival. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Le Rival laves på druer fra 2 parceller på i alt 4 hektarer. Vinstokkene er 50-55 år gamle og vokser på en ler- og kalkholdig jordbund. Udbyttet er yderst begrænset på de gamle vinstokke og ligger normalt på ca. 25 hl./ha. Druesammensætningen for denne vin er normalt 90% Merlot og 10% Cabernet Franc. Gæringen foregår separat på temperaturregulerede betontanke, med løbende omrøring og overpumpning, og varer 3-4 uger. Derefter gennemgår vinene en malolaktisk gæring efterfulgt af en modning ‘sur lie’ (med bundfald) i 18-24 måneder på 100% nye franske træfade (225 l.). Til sidst bliver vinene sammenstukket og gennemgår en naturlig dekantering inden aftapning.Man genkender stilen fra slottets ‘normale’ vin ‘Croix du Rival’, med en dyb, mørk, rubinrød farve og en meget udtryksfuld og klassisk Saint-Emilion- stil, som ønologen Stephan von Neipperg er mester i. Men her, i slottets prestige-vin, er der bare mere af alt: En meget kompleks og koncentreret duft, med vedvarende aromaer af mørke bær, og en kødfuld og krydret smag med en flot, afrundet tannin og en lang, delikat og ren eftersmag. En vin, man hurtigt kommer til at holde af og som både viser kraft og charme.Server den til råvildt, lam og okse, samt modne hvid- eller rødskimmeloste.