LE PAS DU MOINE ROSE ØKO, Côtes de Prov. Ste-Victoire, Ch. Gassier
Distrikt
Côtes de Provence - Sainte-Victoire. Læs mere om distriktet
Producent
chateau-gassier. Læs mere om producenten
Om produktet
”Le Pas du Moine” er navnet på et bjergpas gennem Montagne Sainte-Victoire, som munkene benyttede, når de gik til og fra deres bjergkloster på den sydlige side af bjerget. I dag er både det smukke pas med sit lille kapel... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Côtes de Provence - Sainte-Victoire. Læs mere om distriktet
Producent
chateau-gassier. Læs mere om producenten
Mere om produktet
”Le Pas du Moine” er navnet på et bjergpas gennem Montagne Sainte-Victoire, som munkene benyttede, når de gik til og fra deres bjergkloster på den sydlige side af bjerget. I dag er både det smukke pas med sit lille kapel og den lidt vanskelige vandresti ikoniske og meget elskede udflugtssteder.
Vinen er lavet på 55% Grenache, 18% Syrah, 15% Cinsault og 12% Rolle, som alle er økologiskdyrket på Château Gassiers 40 ha. vinmarker. Her får vinstokkene masser af sol, men også kølighed fra bjerget og god tørring fra Mistral-vinden, noget som giver både sunde, saftige og delikate druer. Undergrunden af ler og smuldret kalk fra de nærliggende bjerge giver desuden sprødhed og en smule mineralitet.
Druesorterne bliver høstet hver for sig ved lavere temperaturer om natten og afstilkes og presses straks efter ankomsten til kælderen. Presningen foregår ved lavt tryk og varer normalt i 2-3 timer, hvor skindet på de røde druer giver farven til mosten. Derefter hviler mosten køligt i nogle dage (5-7). Efter en sammenstikning af mosten fra de fire druesorter og en let, naturlig bundfældning, sættes gæringen i gang på ståltank med druernes naturlige gærceller. Efter endt gæring hviler vinen på samme type tank og aftappes i sin ungdom, for at bevare farve-, aroma- og smagsnuancerne.
Vinen har en sart, lys, pink-rosa farve, som minder lidt om litchi-frugt. Duften byder på vedvarende nuancer af passionsfrugt, hindbær og granatæbler. Smagen er både forfriskende, struktureret og kompleks, med en elegant og charmerende eftersmag. Vinen egner sig fint til velkomst eller til lette retter – melon, røget skinke, skaldyr og fisk.