LE OLLE Bardolino Classico Superiore, Cantine Lenotti

Distrikt

Bardolino. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Bardolino ”Le Olle” er lavet på Corvina (65%), Rondinella (25%) og Cabernet Sauvignon, som dyrkes på ejendommen ”La Pra” midt på Gardasøens østlige skråninger, kun et par kilometer fra selve byen Bardolino. Vinen har fået navn efter de keramikkrukker, romerne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06011611935

EAN Nr 8000305005092

Druer 10% Cabernet Sauvignon 65% Corvina 25% Rondinella

Lagring Nogle måneder, delvis på ståltanke, delvis på store fade.

Distrikt

Bardolino. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Bardolino ”Le Olle” er lavet på Corvina (65%), Rondinella (25%) og Cabernet Sauvignon, som dyrkes på ejendommen ”La Pra” midt på Gardasøens østlige skråninger, kun et par kilometer fra selve byen Bardolino. Vinen har fået navn efter de keramikkrukker, romerne brugte til at opbevare vin i. To af disse krukker blev for nogle år siden fundet i en gammel brønd midt på ejendommen og vidner om, at vinproduktion i dette området ikke er et moderne påfund. Det er en tegning af en af de fundne krukker, man finder på etiketten.

Straks efter høsten bliver 70% af druerne skånsomt mast og gæret i rustfrie ståltanke. De resterende 30% af druerne bliver tørret på ejendommen La Pra i 40-50 dage og bliver først let presset og gæret i november. Derefter bliver vinen yderligere lagret i nogle måneder delvist på rustfrie ståltanke og på små træfade, og aftapningen foregår sterilt ved lav temperatur.

”Le Olle“ har en flot, dybrød farve, og i duften finder man nuancer af rosiner, krydderier og modne frugter. Smagen er dyb og sprød med en behersket bærsødme og en perfekt balance mellem strukturen, finessen og blødheden. Den vil egne sig flot til lam, grillet svine-, kalve- eller oksekød samt til modne oste.

×