LE CLOS DES TROIS CLOCHERS Brut Zéro, Champagne Leclerc Briant, Epernay
Distrikt
Champagne. Læs mere om distriktet
Producent
Leclerc Briant. Læs mere om producenten
Om produktet
Champagne Brut Zéro ”Le Clos des Trois Clochers” laves 100% på Chardonnay-druer, som hentes på en enkelt parcel af samme navn på 0,3 ha., i 1. Cru-området Villers Allerand, ca. midt imellem Reims og Epernay. Den hovedsageligt kalkholdige jordbund på... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Champagne. Læs mere om distriktet
Producent
Leclerc Briant. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Champagne Brut Zéro ”Le Clos des Trois Clochers” laves 100% på Chardonnay-druer, som hentes på en enkelt parcel af samme navn på 0,3 ha., i 1. Cru-området Villers Allerand, ca. midt imellem Reims og Epernay. Den hovedsageligt kalkholdige jordbund på parcellen giver vine med stor finesse og klasse.
Vinen er både gæret og modnet (9 mdr.) på store træfade. Længden af 2. gæringen på flaske (champagnisering) varierer efter årgang – normalt min. 3-4 år. Vinen er en såkaldt ”Zéro Dosage”, dvs. at man ikke tilsætter sukkerlikør efter degorgeringen, og er derfor i den tørre stil (Brut).
”Le Clos des Trois Clochers” har en flot, blank, gylden/grøn farve med meget små, vedvarende bobler. Duften afslører friske og delikate toner af citrusfrugter, anis, lakrids, ferskner, grapefrugt, men også akacieblomster og roser. Smagen er ligeledes ret frisk og sprød, igen med toner af citrus, friske hasselnødder og en kompleks mineralsk karakter til sidst, med nuancer af flintesten og en smule salt. Den viser både Chardonnays ”cremede” karakter, men også druens komplekse frugtrighed og aroma. En meget dyb, koncentreret og samtidig charmerende Champagne. Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med eksotiske (gerne asiatiske) retter med skaldyr eller fisk. Prøv den også med en carpaccio af kalvekød.