LE CLOS DES TROIS CLOCHERS Brut Zéro, Champagne Leclerc Briant, Epernay

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Leclerc Briant. Læs mere om producenten

Om produktet

Champagne Brut Zéro ”Le Clos des Trois Clochers” laves 100% på Chardonnay-druer, som hentes på en enkelt parcel af samme navn på 0,3 ha., i 1. Cru-området Villers Allerand, ca. midt imellem Reims og Epernay. Den hovedsageligt kalkholdige jordbund på... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Champagne

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 09299821535

EAN Nr 3465020000947

Druer 100% Chardonnay

Lagring Modnet 9 mdr. på træfade. 2. gæring på flaske: 4 år.

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Leclerc Briant. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Champagne Brut Zéro ”Le Clos des Trois Clochers” laves 100% på Chardonnay-druer, som hentes på en enkelt parcel af samme navn på 0,3 ha., i 1. Cru-området Villers Allerand, ca. midt imellem Reims og Epernay. Den hovedsageligt kalkholdige jordbund på parcellen giver vine med stor finesse og klasse.

Vinen er både gæret og modnet (9 mdr.) på store træfade. Længden af 2. gæringen på flaske (champagnisering) varierer efter årgang – normalt min. 3-4 år. Vinen er en såkaldt ”Zéro Dosage”, dvs. at man ikke tilsætter sukkerlikør efter degorgeringen, og er derfor i den tørre stil (Brut).

”Le Clos des Trois Clochers” har en flot, blank, gylden/grøn farve med meget små, vedvarende bobler. Duften afslører friske og delikate toner af citrusfrugter, anis, lakrids, ferskner, grapefrugt, men også akacieblomster og roser. Smagen er ligeledes ret frisk og sprød, igen med toner af citrus, friske hasselnødder og en kompleks mineralsk karakter til sidst, med nuancer af flintesten og en smule salt. Den viser både Chardonnays ”cremede” karakter, men også druens komplekse frugtrighed og aroma. En meget dyb, koncentreret og samtidig charmerende Champagne. Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med eksotiske (gerne asiatiske) retter med skaldyr eller fisk. Prøv den også med en carpaccio af kalvekød.

×