LATE BOTTLED VINTAGE PORT Ramos-Pinto
Distrikt
Douro. Læs mere om distriktet
Producent
Ramos-Pinto. Læs mere om producenten
Om produktet
Efter en meget tør vinter og et meget varmt og tørt forår, oplevede man for 2017 en usædvanlig tidlig modning af druerne. Udbyttet var lille, men druerne var sunde og perfekt modne. Derfor er 2017-vinene både modne, koncentrerede og meget... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Douro. Læs mere om distriktet
Producent
Ramos-Pinto. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Efter en meget tør vinter og et meget varmt og tørt forår, oplevede man for 2017 en usædvanlig tidlig modning af druerne. Udbyttet var lille, men druerne var sunde og perfekt modne. Derfor er 2017-vinene både modne, koncentrerede og meget aromatiske.
Late Bottled Vintage 2017 er lavet af Touriga Nacional (59%), Touriga Francesa (32%), Tinta Cão (7%) og Tinta Barroca (2%) fra ældre vinstokke på Quinta de Ervamoira og Quinta do Bom Retiro. Efter endt gæring og tilsætning af brændevinen er vinene modnet i Ramos Pintos kælder i Vila Nova de Gaia, primært på træfade af 15.000 l. Det endelige blend er sammenstukket i maj 2021, og LBV’en er aftappet i september samme år. Vinen er hverken varme-/kuldebehandlet eller filtreret – dette for at bevare den sarte frugt.
I LBV 2017 finder man en særlig intens, mørk, dyb farve, dog stadig med et blåligt skær i sin ungdom. Duften er meget aromatisk med nuancer af hindbær, blåbær og kirsebær samt charmerende toner af violer og krydderurter til sidst. Smagen er både meget frugtrig, kødfuld og struktureret med masser af nerve og sprødhed. Man finder både nuancer af røde bær, men også mørkere og mere krydrede toner af sorte bær (bl.a. brombær), chokolade og tobak. Den slutter med god harmoni og let røgede nuancer af cedertræ. Vinen passer til vildt eller lam, og er perfekt til ostesoufflé, fåreost, blåskimmeloste og desserter med chokolade.