L’ART DES SENS CHARDONNAY IGP Pays d’Oc, Laroche
Distrikt
IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet
Producent
Mas La Chevalière. Læs mere om producenten
Om produktet
L’Art des Sens laves på Chardonnay-druer (30 år gamle vinstokke) fra den 8 ha. store vinmark ”Peyroli”. Den ligger nord for vingården, på en stejl skråning i en højde af 400-500 m.o.h. med en ler- og kalkholdig jordbund, som er... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet
Producent
Mas La Chevalière. Læs mere om producenten
Mere om produktet
L’Art des Sens laves på Chardonnay-druer (30 år gamle vinstokke) fra den 8 ha. store vinmark ”Peyroli”. Den ligger nord for vingården, på en stejl skråning i en højde af 400-500 m.o.h. med en ler- og kalkholdig jordbund, som er perfekt til grønne druer. Både undergrunden og de kølige forhold i højden giver Chardonnay en langsom, stabil modning. Dette resulterer i vine med en usædvanlig friskhed og et godt bid samt god harmoni mellem struktur og finesse. Marken betragtes som en af de bedste i området til produktion af Chardonnay.
Ved ankomst til kælderen bliver de hele klaser skånsomt presset, og mosten macererer under kølige forhold i 24 timer, før den sættes til gæring i ca. 3 uger, 80% i ståltanke og resten på franske træfade af forskellige størrelser. Derefter modnes de to vine ”sur lie” i 6 måneder på samme type beholdere, som de er gæret i.
Chardonnay ”L’Art des Sens” har en flot, lysgylden farve og en meget aromatisk og åben duft, med nuancer af akacieblomst, citrus, hvide ferskner samt mere cremede, eksotiske toner. Smagen er tør, med god kødfuldhed og mineralitet til sidst, som gør vinen både struktureret og kompleks. En perfekt madvin. Prøv den til østers, til skaldyr og fisk, men også til oste som fx Comté eller gedeost.