LANGUEDOC NEW STAR ROSE ØKO IGP Pays d’Oc, Olivier Coste

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Olivier Coste. Læs mere om producenten

Om produktet

De økologiskdyrkede Grenache, Syrah og Cinsault druer hentes på ejendommens IGP Pays d’Oc vinmarker. De tre druesorter høstes separat, da de modner på forskellige tidspunkter. Plukningen foregår om natten for at bevare friskheden. Grenache og Cinsault gennemgår først en kort... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 150,00

Alkohol % 12,00

Nr 02520331845

EAN Nr INGEN

Druer Cinsault Grenache Syrah

Lagring Ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Olivier Coste. Læs mere om producenten

Mere om produktet

De økologiskdyrkede Grenache, Syrah og Cinsault druer hentes på ejendommens IGP Pays d’Oc vinmarker. De tre druesorter høstes separat, da de modner på forskellige tidspunkter. Plukningen foregår om natten for at bevare friskheden. Grenache og Cinsault gennemgår først en kort skindmacerering for at opnå en sart roséfarve og en optimal frugt- og aromaekstrakt, og herefter sættes presningen i gang. Syrah bliver afstilket og presset direkte efter ankomst til kælderen. De 3 forskellige vine gæres under kølige forhold på ståltanke. Efter gæringen sammensættes vinene. Vinen får lov til at ligge på sit “lie” i ca. 3 måneder på samme type tanke.

Det er friskheden og de sprøde frugtaromaer, man har prioriteret i denne vin. Bag den sarte, lyserøde farve finder man meget subtile og rene, eksotiske nuancer af citrusfrugter og røde frugter (hindbær, ribs og hyben) i duften. Smagen er umiddelbar og ren, med lækre, tørre, frugttoner. Vinen har samtidig en god struktur og fylde, som gør den perfekt til f.eks. grillet svinekød, kylling, lam – men også som en god ledsager til fisk (gerne grillet) og skaldyr. Perfekt som aperitif, til en kold buffet, til sushi, til en tur i det grønne – når vejret er til det!

×