LANGHE ROSSO ULTIMI GRAPPOLI Cascina Ballarin
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Ballarin. Læs mere om producenten
Om produktet
Langhe Rosso Ultimi Grappoli fra Ballarin er produceret på Barbera og Nebbiolo-druer fra de sidste klaser (Ultimi Grappoli), som man plukker i november. I Italien kalder man ofte små klaser, der udvikler sig lidt senere end større klaser for Grappoli... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Ballarin. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Langhe Rosso Ultimi Grappoli fra Ballarin er produceret på Barbera og Nebbiolo-druer fra de sidste klaser (Ultimi Grappoli), som man plukker i november. I Italien kalder man ofte små klaser, der udvikler sig lidt senere end større klaser for Grappoli di San Martino, da de ofte først modnes og plukkes omkring Mortensaften i november. Disse klaser plukkes ikke under normalhøsten og nyder godt af efterårets solstråler, som gør dem ekstremt sødmefulde og aromatiske. I kampen mod fuglene og hvis vejrforholdene har været gode, kan man midt i november gå alle parceller igennem, plukke de sidste klaser og lave en usædvanlig koncentreret vin: Ultimi Grappoli.
Druerne Barbera og Nebbiolo bliver gæret hvert for sig. Efter sammenstikningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og bliver modnet i 18 måneder på 50% nye franske egetræsfade (225 l.) samt 50% ældre fade. Efter aftapningen er vinen yderligere modnet hos Cascina Ballarin i 12 måneder, før den forlader kælderen.
Vinen har en meget flot, dyb, rubinrød farve. I duften finder man intens aroma af blommer, skovbær og modne kirsebær. I smagen er vinen ekstremt koncentreret med en god balance mellem frugtsødmen og strukturen. I eftersmagen fornemmer man den gode tannin, som vil sikre vinen en god udvikling. Prøv vinen til retter med and, lam, okse og vildt, gerne med kraftige, mørke saucer.