LANGHE NEBBIOLO PERBACCO DOC, Vietti, Piemonte

Distrikt

Langhe Nebbiolo. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Om produktet

Langhe Nebbiolo ”Perbacco” er lavet på 100% Nebbiolo primært fra parceller i Barolo men i mindre grad også fra parceller i Barbaresco. Vinificeringen foregår separat for hver parcel. Den alkoholiske gæring varer i ca. 3-4 uger og foregår på ståltanke.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 1

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 150,00

Alkohol % 14,00

Nr 01429811745

EAN Nr 28030198004494

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 2 år på slovenske og franske fade

Vegansk Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
Gambero Rosso1
Robert Parkers The Wine Advocate92
The Wine Front (Aus)92

Distrikt

Langhe Nebbiolo. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Langhe Nebbiolo ”Perbacco” er lavet på 100% Nebbiolo primært fra parceller i Barolo men i mindre grad også fra parceller i Barbaresco. Vinificeringen foregår separat for hver parcel. Den alkoholiske gæring varer i ca. 3-4 uger og foregår på ståltanke. Den malolaktiske gæring og efterfølgende modning (ca. 2 år) foregår på en blanding af franske barriques og store fade af slavonsk eg. En del af vinene fra parcellerne i Barolo udvælges slutteligt til Viettis Barolo ”Castiglione”, mens resten umiddelbart inden aftapning sammenstikkes i store ståltanke med vinene fra parcellerne i Barbaresco, hvilket dermed bliver til ”Perbacco”.

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget åben og kompleks med toner af krusemynte, violer og delikate, røde frugter samt mere krydrede nuancer af engelsk lakrids og peber. Alle disse noter kommer igennem til smagen, som er meget dyb og struktureret. Vinen har et godt gemmepotentiale med flotte, afrundede tanniner i eftersmagen. En super Nebbiolo, som helt klart vil vinde i kompleksitet og elegance med lidt modning. Server den fx til retter med kalv, lam, okse eller vildt. Går også godt til modne hvidskimmeloste.

×