LANGHE NEBBIOLO ØKO Rivetto

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Rivetto. Læs mere om producenten

Om produktet

Langhe Nebbiolo fra Rivetto er sammensat af 100% Nebbiolo, som kommer fra en vinmark på toppen (340-400 m.o.h.) af Lirano-skråningen mellem Serralunga d'Alba og Sinio, lige på grænsen til Barolo-distriktet. Vinstokkene er dyrket efter økologiske principper siden 2011, og giver... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06098611735

EAN Nr 8027275000223

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 12 mdr på fad

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Rivetto. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Langhe Nebbiolo fra Rivetto er sammensat af 100% Nebbiolo, som kommer fra en vinmark på toppen (340-400 m.o.h.) af Lirano-skråningen mellem Serralunga d’Alba og Sinio, lige på grænsen til Barolo-distriktet. Vinstokkene er dyrket efter økologiske principper siden 2011, og giver altid meget aromatiske vine på denne kølige, vestvendt marke, både pga. højden og de hyppige vinde. Druerne modner ret sent, først i slutningen af september eller primo oktober, men giver til gengæld sprøde og delikate vine, som i mange år har gjort Lirano-området så berømt.

Høsten foregår manuelt, og efter en afstilkning og en masning ved ankomsten til kælderen gennemgår druerne en kølig skindmaceration i et par dage, efterfulgt af en spontan gæring (med druernes egen gærkultur) og en malolaktisk gæring. Vinen er derefter modnet i 12 måneder på 30 hl. træfade fra Slavonien, Ungarn og Schweiz. Vinen er desuden modnet i min. 6 måneder på flaske inden frigivelse.

Den har en flot, blank bordeauxrød farve. Duften er meget åben og frugtrig, og trods den forholdsvis høje alkoholprocent, ret delikat og afbalanceret. Smagen er ligeledes meget harmonisk, kødfuld og med god velour. Den slutter med en lækker frugtkoncentration med nuancer af kirsebær, violer og engelsk lakrids. En dejlig, klassefuld Nebbiolo, som har tannin nok til nogle års modning. Server den f.eks. til retter med kalv, lam eller okse – også gerne til vildtretter.

×