LANGHE NEBBIOLO ØKO Rivetto
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Rivetto. Læs mere om producenten
Om produktet
Langhe Nebbiolo fra Rivetto er sammensat af 100% Nebbiolo, som kommer fra en vinmark på toppen (340-400 m.o.h.) af Lirano-skråningen mellem Serralunga d'Alba og Sinio, lige på grænsen til Barolo-distriktet. Vinstokkene er dyrket efter økologiske principper siden 2011, og giver... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Rivetto. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Langhe Nebbiolo fra Rivetto er sammensat af 100% Nebbiolo, som kommer fra en vinmark på toppen (340-400 m.o.h.) af Lirano-skråningen mellem Serralunga d’Alba og Sinio, lige på grænsen til Barolo-distriktet. Vinstokkene er dyrket efter økologiske principper siden 2011, og giver altid meget aromatiske vine på denne kølige, vestvendt marke, både pga. højden og de hyppige vinde. Druerne modner ret sent, først i slutningen af september eller primo oktober, men giver til gengæld sprøde og delikate vine, som i mange år har gjort Lirano-området så berømt.
Høsten foregår manuelt, og efter en afstilkning og en masning ved ankomsten til kælderen gennemgår druerne en kølig skindmaceration i et par dage, efterfulgt af en spontan gæring (med druernes egen gærkultur) og en malolaktisk gæring. Vinen er derefter modnet i 12 måneder på 30 hl. træfade fra Slavonien, Ungarn og Schweiz. Vinen er desuden modnet i min. 6 måneder på flaske inden frigivelse.
Den har en flot, blank bordeauxrød farve. Duften er meget åben og frugtrig, og trods den forholdsvis høje alkoholprocent, ret delikat og afbalanceret. Smagen er ligeledes meget harmonisk, kødfuld og med god velour. Den slutter med en lækker frugtkoncentration med nuancer af kirsebær, violer og engelsk lakrids. En dejlig, klassefuld Nebbiolo, som har tannin nok til nogle års modning. Server den f.eks. til retter med kalv, lam eller okse – også gerne til vildtretter.