LADOIX BLANC Domaine Jean Pierre Maldant

Distrikt

Ladoix. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Jean Pierre Maldant. Læs mere om producenten

Om produktet

Ladoix-hvidvine er lidt en hemmelighed i appellationen og produceres kun på i alt 10 ha. Domaine Jean-Pierre Maldant plantede 0,5 ha. med Chardonnay i slutningen af 1990’erne, fordelt på to såkaldte ”Lieu-dit”-vinmarker ”Les Ranches” (nord for landsbyen Ladoix-Sérigny) og ”Les... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03710221835

EAN Nr 3530220031814

Druer 100% Chardonnay

Lagring 10 mdr. i på franske træfade (228 l.)

Distrikt

Ladoix. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Jean Pierre Maldant. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Ladoix-hvidvine er lidt en hemmelighed i appellationen og produceres kun på i alt 10 ha. Domaine Jean-Pierre Maldant plantede 0,5 ha. med Chardonnay i slutningen af 1990’erne, fordelt på to såkaldte ”Lieu-dit”-vinmarker ”Les Ranches” (nord for landsbyen Ladoix-Sérigny) og ”Les Chaillots” (nordvest for landsbyen). Begge parceller ligger på en stenrig undergrund af kalk, rødt ler og mergel, som er kendt for at give sprøde, strukturerede og mineralske vine.

Druerne fra de to parceller høstes og vinificeres separat, efter en delvis afstilkning, en kold, skindmaceration i 24 timer og en skånsom presning. Efter gæringen på ståltanke, bliver vinen modnet i 10 måneder på klassiske, brugte Bourgogne træfade (228 l.).

Ladoix Blanc har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er ret aromatisk og mineralsk, med cremede nuancer af akacieblomst, passionsfrugt, kiwi og hvid fersken. I smagen udvikler vinen toner af lime, kvæde, grønne pærer og friske figner. Den er både kødfuld, struktureret og fed, med god friskhed og tørhed til sidst. Serveres til skaldyr (fx østers), fisk, lyst kød og til modne oste.

×