På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

LA SEGRETA GRILLO Planeta, Sicilien

Distrikt

Sicilien. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinserien La Segreta laves på vingården Dispensa nær byen Menfi på druer, som både kommer fra Menfi men også fra ejendommen Ulmo i Sambucca. Seriens navn hentes fra skoven La Segreta nær Ulmo. La Segreta Grillo er lavet 100% på... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06203021635

EAN Nr 8020735054002

Druer 100% Grillo

Lagring 4-5 mdr. på ståltanke

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Sicilien. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinserien La Segreta laves på vingården Dispensa nær byen Menfi på druer, som både kommer fra Menfi men også fra ejendommen Ulmo i Sambucca. Seriens navn hentes fra skoven La Segreta nær Ulmo. La Segreta Grillo er lavet 100% på druen Grillo, som er blevet dyrket i mange år på Sicilien og er mest kendt som hoveddruen (under navnet Riddu) i hedvinen Marsala. I de senere år er flere producenter med succes begyndt at bruge den til tørre hvidvine, ofte blandet med fx Chardonnay. Hos Planeta giver en kalk- og kridtholdig jordbund og en god kølighed på vinmarken Gurra nær Menfi gode betingelser for Grillo.Druerne bliver håndplukket, og kun de bedste klaser bliver brugt til denne vin. Efter afstilkning brydes druernes skind ved et let pres, og mosten får lov at macerere køligt (8°C) i 2-3 dage. Denne proces foretages for at udvinde flest mulige aromastoffer af drueskindet og at bevare friskheden i vinen. Derefter presses druerne i en skånsom luftpresse, og mosten flyttes til varmere gæringstanke (15°C) af stål. Gæringen går spontant i gang, og herefter hviler vinen på sit ‘lie’ (bundfald) i nogle få måneder. Aftapningen foregår i februar i året efter høsten og altså uden påvirkning af træ.La Segreta Grillo har en flot, gylden farve med et grønt skær. I duften afsløres Grillos klassiske nuancer af citrus, hvide ferskner, tropiske frugter og mandler. I smagen er vinen tør og mineralsk, flot struktureret med god sprødhed og charme i eftersmagen. En klassisk hvidvin til gastronomien. Prøv den til skaldyrs- og fiskeretter, men også til gratinerede grøntsagsretter, grøntsagstærter, pasta eller risotto.

×