LA SEGRETA BIANCO DOC Sicilien, Planeta, Sicilien

Distrikt

Sicilia DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Om produktet

Serien La Segreta henter sit navn fra skoven i nærheden af vingården Ulmo nær Sambuca di Sicilia. La Segreta il Bianco laves på vingården Dispensa nær byen Menfi, på druer, som både kommer fra vinmarkerne Dispensa, Gurra og Ulmo. Sammensætningen... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06200621635

EAN Nr 8020735001006

Druer 30% Chardonnay 10% Fiano 50% Grecanico 10% Viognier

Lagring Ståltanke.

Skruelåg Ja

Scoreplads

Japan Wine ChallengeBronze
Wine Enthusiast89

Distrikt

Sicilia DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Serien La Segreta henter sit navn fra skoven i nærheden af vingården Ulmo nær Sambuca di Sicilia. La Segreta il Bianco laves på vingården Dispensa nær byen Menfi, på druer, som både kommer fra vinmarkerne Dispensa, Gurra og Ulmo. Sammensætningen består af Grecanico (50%), Chardonnay (30%), Viognier samt Fiano.

Druerne behandles adskilt, når de ankommer til vingården, men gennemgår ellers samme proces. Efter afstilkning knuses druerne let, og mosten får lov at hvile på skindet nedkølet til 8 grader i en kort periode. Disse processer foretages for at udvinde flest mulige aromastoffer af drueskindet og nedkølningen er for at bevare friskheden i vinen. Derefter presses drueskindet fra i en skånsom luftpresse, og gæringen af den rene most går spontant i gang på ståtanke af 100-200 hl. Aftapningen foregår i januar måned og altså uden påvirkning af træ.

La Segreta il Bianco har en flot, gylden farve med et grønt skær. I duften finder man meget frugtrige nuancer af fersken, lime, melon samt karakterer af mynte og peber. Den er tør og meget harmonisk med aromatiske nuancer og en fin sprødhed. Eftersmagen er lang og dvælende. Den vil egne sig fint som aperitif, til forretter, til alle fiske- og skaldyrs retter, især dem hvor smagen helst ikke skal forstyrres for meget af en for tung vin, eller til pasta fx med courgetter.

×