LA ROSA Penedès, Can Sumoi

Distrikt

Penedes. Læs mere om distriktet

Producent

Can Sumoi, Pepe Raventós. Læs mere om producenten

Om produktet

La Rosa fra Can Sumoi er lavet på en druesammensætning af 50% Sumoll, 30% Parellada og 20% Xarel.lo, som hentes på vingården Serra de l’Home i en højde af ca. 550-600 m.o.h. De fleste vinstokke er ekstremt gamle og dyrket... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 11,00

Nr 06404931835

EAN Nr 8421478601551

Druer 30% Parellada 20% Xarel lo 50% Sumoll

Lagring Ståltanke

Økologisk Ja

Distrikt

Penedes. Læs mere om distriktet

Producent

Can Sumoi, Pepe Raventós. Læs mere om producenten

Mere om produktet

La Rosa fra Can Sumoi er lavet på en druesammensætning af 50% Sumoll, 30% Parellada og 20% Xarel.lo, som hentes på vingården Serra de l’Home i en højde af ca. 550-600 m.o.h. De fleste vinstokke er ekstremt gamle og dyrket som bush-vines (Gobelet), på en ler- og kalkholdig undergrund, hvilket giver meget aromatiske og delikate vine. De tre druesorter er optimalt modne på forskellige tidspunkter og vinificeres separat. Efter en håndplukning og en transport i små beholdere til vingården (for at undgå masning og oxydering), få druesorterne hver sin behandling. Sumoll (rødvinsdrue) bliver afstilket og skånsomt mast, og gennemgår en skindmaceration i nogle timer, hvorved mosten får en rødlig farve. En del af mosten bliver derefter taget fra (”åreladnings teknikken”, hvor mosten løber naturligt uden presning) og starter en spontan gæring på ståltanke. De to grønne druesorter afstilkes, presses og gæres separat, ligeledes på ståltanke og med druernes egne gærceller. De tre vine gennemgår efterfølgende en malolaktisk gæring og bliver sammenstukket, for at opnå den rette harmoni i farve, aroma og struktur.

Aftapningen (uden filtrering) foregår efter et kort ophold på ståltank med naturlig bundfældning. Hele vinificeringen foregår uden anvendelse af nogen form for hjælpemidler (svovl, enzymer, klaringsmidler), så her kan man absolut tale om en ”naturvin”.

Den sarte, lyserøde farve skjuler egentligt en ret fyldig og en smule rå vin først, men hurtigt udvikles mere subtile og rene, eksotiske nuancer af vilde blomster og røde frugter (hindbær, ribs og hyben). Smagen er en smule mineralsk og utæmmet, men igen oplever man en god udvikling i glasset. Den har en god struktur og fylde, som gør den perfekt til f.eks. grillet svinekød, kylling, lam – men også som en god ledsager til fisk (gerne grillet) og skaldyr. Perfekt som aperitif eller til sushi.

×