LA RIVOLUZIONE APPASSITE IGT ØKO, HORECA Italien, Roots Beverages Italien - Vinforsyning

LA RIVOLUZIONE APPASSITE IGT ØKO, HORECA Italien, Roots Beverages Italien

Gruppe: Rødvin

Årgang: 2018

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Montepulciano

Lagring:

Alkohol: 14,50

Økologisk: Ja

Respekt: Ja

Skruelåg: Ja

Nr: 06032211835

EAN Nr: 5704634189340

Producent

Roots. Læs mere om producenten

Om produktet

”La Rivoluzione” betyder Revolutionen på italiensk. Udtrykket er afledet at det latinske ord ”revolvere”, som betyder at ‘rulle tilbage’, (”re”=tilbage og ”volvere”=rulle). Med denne vinserie ønsker vi at komme tilbage til en tid, hvor det var ganske normalt at sende et fad vin til Danmark og få det aftappet i landet. En tid uden kemisk tilsætning og gift. En tid hvor bæredygtighed var en selvfølge, fordi man ikke havde andre muligheder. Med andre ord; en mindre Revolution – og tilbage til rødderne.

”La Rivoluzione”, Vino da Uve Appassite er lavet på senhøstede økologiske Montepulciano-druer, som efterlades til en kortvarig tørring på vinstokken. Metoden giver ekstra fylde og sødme til vinen. Efter høsten gennemgår druerne en kølig maceration inden gæringen, og efterfølgende bliver vinen modnet på temperaturregulerede ståltanke.

Resultatet er en vin med en flot og skinnende rubinrød farve. Balancen i vinen er værd at bemærke, en god portion frugtsødme kombineret med en super blød og varm karakter. I aromaen finder man masser af moden rød frugt og tørrede bær. Desuden rundes hele herligheden af med krydrede toner af kakao og mandler.

×