LA QUINTA CRUZ, MAZUELO Rioja, Miguel Merino
Distrikt
Rioja. Læs mere om distriktet
Producent
Miguel Merino. Læs mere om producenten
Om produktet
Denne vin er lavet på 100% Mazuelo (Cariñena)-druer fra vinmarken La Quinta Cruz (”det femte kors” på en tidligere Camino-vej), beplantet i 1986. Marken er beliggende på den sydøstlige skråning af Calvario-bjerget nær Briones, ret tæt ved floden Ebro. Miguel... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Rioja. Læs mere om distriktet
Producent
Miguel Merino. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Denne vin er lavet på 100% Mazuelo (Cariñena)-druer fra vinmarken La Quinta Cruz (”det femte kors” på en tidligere Camino-vej), beplantet i 1986. Marken er beliggende på den sydøstlige skråning af Calvario-bjerget nær Briones, ret tæt ved floden Ebro. Miguel Merino ejer to forskellige parceller på skråningen, den første i bunden af marken med en lerholdig undergrund, og som vender mod syd. Den anden ligger på den øverste del af marken, som er mere stenholdig, og vender mod nordvest. Især den øverste parcel er meget interessant: Den giver meget små druer, med stor koncentration i farve og smag og ganske spændende, krydrede og mineralske toner. På begge parceller foretager man 3 ”grønne høst” (august, primo og midt september) for kun at høste de bedste klaser på marken.
Høsten foregår manuelt – som regel i oktober – med en kraftig sortering ved plukningen og en transport i små beholder à 15 kg., for at undgå masning og oxidering af druerne. Efter ankomsten til kælderen foretager man en yderligere selektering af klaserne på et sorteringsbord. Efter en klassisk gæring på små ståltanke med daglige omrøringer, bliver vinen flyttet til franske træfade à 500 l. og en stor betontank (1.300 l.), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring, og bliver modnet i 12 måneder. Efter sammenstikningen af de forskellige vine og en naturlig bundfældning, bliver vinen aftappet uden filtrering.
Rioja Mazuelo de la Quinta Cruz er både meget klassisk spansk og typisk Rioja, med sine fyldige, krydrede og varme toner. Man fornemmer de meget modne og sent høstede druer (klassisk for Mazuelo), men vinens tannin og strukturen kommer fint frem til sidst og giver bid og friskhed. En meget harmonisk Mazuelo-Rioja, som er et sjælden syn i området! Vinen er i øvrigt den eneste single-vinyard Mazuelo-vin i Rioja!
Server den til kalv, gris, okse og lam. Perfekt til grill. Prøv den også til kraftige pastaretter.