LA POJA Veronese IGT. Allegrini, Veneto

Distrikt

Veronese/Verona IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Allegrini. Læs mere om producenten

Om produktet

Da Giovanni Allegrini i 1979 besluttede sig for at beplante plateauet på toppen af La Grola-skråningen nær byen Sant’Ambrogio, midt i Valpolicella, og dette udelukkende med druesorten Corvina Veronese, var det fordi han var sikker på, at netop dette steds... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06075411535

EAN Nr 8015822000215

Druer 100% Corvina Veronese

Lagring 20 mdr. på nye franske barriques + 8 mdr på store fade.

Distrikt

Veronese/Verona IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Allegrini. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Da Giovanni Allegrini i 1979 besluttede sig for at beplante plateauet på toppen af La Grola-skråningen nær byen Sant’Ambrogio, midt i Valpolicella, og dette udelukkende med druesorten Corvina Veronese, var det fordi han var sikker på, at netop dette steds stenrige jordbund med hvide kalksten ved overfladen ville give perfekte modningsbetingelser til denne druesort. Dengang var han dog ikke klar over, hvilken succes, vinen senere skulle få! Vinmarken La Poja udgør i dag 2,65 hektarer og betragtes i området som en slags ”Grand Cru”.

La Poja, Veronese IGT er lavet 100% på Corvina Veronese. Det, at man ikke bruger min. 5% Rondinella i vinen gør, at vinen produceres som en Veronese IGT, selv om den produceres i Valpolicella Classico DOC-distriktet. Druerne bliver afstilket og skånsomt mast inden gæringen på ståltanke, med daglige omrøringer. Efter en naturlig, malolaktisk gæring overføres vinen til nye franske barriques (Allier), hvor den modnes i 20 måneder, og derefter til større slavonske træfade, hvor den yderligere modner i 8 måneder. Efter aftapning flaskemodes vinen i 10 måneder inden frigivelse.

La Poja er en af de mest særprægede og karakterfulde vine fra Allegrini. Allerede i duften afslører vinen en meget udpræget mineralsk karakter, som harmonerer fint med de næsten eksotiske toner af krydderurter og violer, ud over de sødmefulde frugttoner. Smagen er utrolig intens, dyb og kompleks med masser af koncentrerede frugttoner, men også krydderier og lidt lakrids. Det er en vin, som man får lyst til at nyde langsomt, efterhånden som alle detaljerne afsløres. Skulle man ”glemme” en flaske i sin kælder i 12-18 år, kan man se frem til en kæmpe vinoplevelse!

×