På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

LA PAULEE BOURGOGNE ROUGE Domaine François Lumpp, Givry

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten

Om produktet

Næsten som en hemmelighed på gården, har Domaine François Lumpp siden 2014 produceret en Bourgogne Rouge, som man har døbt 'La Paulée' - navnet på de traditionelle fester i Bourgogne, der afslutter vinhøsten. Vinen sammensættes af vine dels fra yngre... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03604511635

EAN Nr INGEN

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12-14 mdr. på træfade (228 l., nye, 1 og 2 år gamle).

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Næsten som en hemmelighed på gården, har Domaine François Lumpp siden 2014 produceret en Bourgogne Rouge, som man har døbt ‘La Paulée’ – navnet på de traditionelle fester i Bourgogne, der afslutter vinhøsten. Vinen sammensættes af vine dels fra yngre vinstokke på ejendommens Givry-marker, dels fra et par enkelte parceller i AOC Bourgogne, men også af Givry-vine, som frasorteres under de enkelte sammenstikninger. Denne blanding gør, at vinen sælges under den mere beskedne AOC Bourgogne – men på trods af det, bliver den vinificeret nøjagtigt som alle andre 1. Cru-vine på gården! Det er ikke tilfældigt, at den nærmest bliver solgt, inden den er færdigproduceret!Druerne høstes manuelt i små beholdere for at undgå knusning og oxydering under transporten til kælderen. Klaserne selekteres både under plukningen og på et sorteringsbord ved ankomsten til vinhuset. I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring (med druernes egne gærceller) uden for megen indgriben under processen, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som muligt. Vinen får lov at hvile mellem alle processer. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, og charme og finesse.Det er sjældent at finde en AOC Bourgogne Rouge i denne kvalitet! Her finder man både Pinot Noirs klassiske, meget aromatiske nuancer af kirsebær, blommer og hvidt peber, i både duft og smag. I munden er ‘La Paulée’ allerede i sin ungdom flot udviklet og afrundet, stadig med god sprødhed, men også med masser af frugttoner og velour samt en fylde og harmoni, som gør vinen ganske spændende. Server den til fjerkræ, kalv eller svinekød, gerne i gryderetter.

×