LA LOMA Rioja, Miguel Merino

Distrikt

Rioja. Læs mere om distriktet

Producent

Miguel Merino. Læs mere om producenten

Om produktet

Tempranillo (90%) og Garnacha (10%) - druerne til denne vin hentes på vinmarken ”La Loma” (1,4 ha.) nær Briones med busk-vinstokke (vaso) plantet i 1946. Marken ligger på en ret stejl, østvendt skråning i 534-550 m.o.h. Den ene ende af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06320611835

EAN Nr 8473002131331

Druer 10% Garnacha/Garnatxa (Grenache) 90% Tempranillo

Lagring 13-15 mdr. på franske træfade (500 l. + 225 l.)

Vegansk Ja

Distrikt

Rioja. Læs mere om distriktet

Producent

Miguel Merino. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Tempranillo (90%) og Garnacha (10%) – druerne til denne vin hentes på vinmarken ”La Loma” (1,4 ha.) nær Briones med busk-vinstokke (vaso) plantet i 1946. Marken ligger på en ret stejl, østvendt skråning i 534-550 m.o.h. Den ene ende af marken har en fattig, kalkholdig jordbund, som giver friske og elegante vine, mens den anden ende af marken er mere ler- og mergelholdig, hvilket sikrer vine med god struktur, fedme og tannin. Sammensætningen af disse to vinstilarter giver en flot og sjælden harmoni.

Druerne transporteres til vingården i små kasser af ca. 15 kg. Her gennemgår de en yderligere sortering for kun at bruge de bedste druer. Efter en klassisk afstilkning og en let masning, gennemgår druerne en kold maceration i 3 dage, inden gæringen starter. Gæringen foregår separat for hver parcel og druesort, på små ståltanke. Derefter flyttes de forskellige cuvéer over på franske barriques af 225 l. og 500 l. (1-4 år gamle), hvor den malolaktiske gæring, efterfulgt af en modning i 12-15 måneder foregår. Sammenstikningen af de forskellige vine foretages lige inden aftapning (uden filtrering).

De to forskellige jordbundstyper på vinmarken giver en spændende balance mellem de frugtrige, delikate toner og de mere kødfulde og strukturerede nuancer. Tempranillo dominerer og giver klassiske nuancer af mørke bær i både duft og smag, mens Garnacha bringer mere saftige, rødlige toner af kirsebær og mandler. Smagen er først og fremmest frugtrig og elegant, men med iltningen bliver den dybere og mere kompleks. Meget harmonisk og charmerende. Server den efter en iltning på ½ til en time på karaffel. Den egner sig fint til alle kødretter: Kalv, okse, lam og vildt.

×