LA INSULA GARNACHA Rioja, Miguel Merino
Distrikt
Rioja. Læs mere om distriktet
Producent
Miguel Merino. Læs mere om producenten
Om produktet
”La Insula” blev produceret første gang i årgang 2019, med 100% Garnacha-druer fra en lille parcel (0,1 ha.), som oprindeligt blev beplantet i slutningen af det 19. årh., inden phylloxera ramte området. Parcellen ligger tæt på floden Ebro, og et... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Rioja. Læs mere om distriktet
Producent
Miguel Merino. Læs mere om producenten
Mere om produktet
”La Insula” blev produceret første gang i årgang 2019, med 100% Garnacha-druer fra en lille parcel (0,1 ha.), som oprindeligt blev beplantet i slutningen af det 19. årh., inden phylloxera ramte området. Parcellen ligger tæt på floden Ebro, og et dybt lag aflejringssand beskyttede vinstokkene mod den farlige vinpest, som normalt angriber rødderne. Miguel Merino opdagede parcellen for nyligt og fik lov til at overtage produktionen på de upodede vinstokke. Oprindeligt plantede man Garnacha i Rioja, fordi druesorten er modstandsdygtig over for varme og tørke.
Garnacha giver meget anderledes vine end Tempranillo, og desuden vine, som er meget forskellige, alt efter jordbundstype. La Insulas sandholdige undergrund og naboskab til Ebro giver ganske særlige dyrkningsforhold, som giver både friske, frugtrige og kødfulde Garnacha-vine.
Druerne blev transporteret til vingården i små kasser à ca. 15 kg. Efter en klassisk afstilkning og en let masning, gennemgik druerne en kold maceration i 3 dage, inden en spontan gæring startede med druernes egen gær i en enkelt, lille ståltank. Derefter flyttede man vinen i et træfad af 500 l., hvor den malolaktiske gæring, efterfulgt af en modning, foregik. Vinen var således på fad i sammenlagt 14 måneder. Den lille parcel giver kun en meget begrænset produktion, hvoraf kun får flasker finder vej til Danmark…
I farven er vinen mørk, rubinrød med violette nuancer, og i duften finder man komplekse toner af røde bær, chokolade og lidt lakrids. I smagen er vinen meget struktureret og samtidig elegant med karakterer af modne bær og krydderier. Det er en lidt anderledes Rioja, mere delikat og sprød end normalt – noget som sikkert skyldes den sandholdige jordbund. Den egner sig fint til alle kødretter: Kalv, okse, lam og vildt.