LA GROLA Veronese IGT. Allegrini, Veneto

Distrikt

Veronese/Verona IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Allegrini. Læs mere om producenten

Om produktet

La Grola er en af de ældste og mest berømte Valpolicella-vinmarker og ligger nær byen Sant’Ambrogio. De 30 ha. vin ligger på toppen af en skråning, i en højde af ca. 300 m.o.h., med unikke, milde klimatiske forhold, en fattig,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06075111635

EAN Nr 8015822000031

Druer 90% Corvina Veronese 10% Oseleta

Lagring 16 mdr. på egetræsfade og 10 mdr. på flaske.

Scoreplads

Gambero Rosso2
Decanter 100 skala95
Wine Enthusiast92
Decanter World AwardsGold
James Suckling93

Distrikt

Veronese/Verona IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Allegrini. Læs mere om producenten

Mere om produktet

La Grola er en af de ældste og mest berømte Valpolicella-vinmarker og ligger nær byen Sant’Ambrogio. De 30 ha. vin ligger på toppen af en skråning, i en højde af ca. 300 m.o.h., med unikke, milde klimatiske forhold, en fattig, stenrig jordbund ved overfladen og lag af kalk, kalium, calcium og jern i dybden. Dette giver karakterfulde, strukturerede og mineralske vine, som samtidig får masser af sprødhed, frugt og velour, takket være vinmarkens gode eksponering mod sydøst og en afkøling fra den nærliggende Gardasøen. Ud over Corvina, dyrker man også Oseleta på La Grola.

La Grola, Veronese IGT er sammensat af 90% Corvina Veronese og 10% Oseleta, som bliver vinificeret hver for sig. Det, at man ikke bruger min. 5% Rondinella i vinen gør, at vinen produceres som en Veronese IGT, selv om den produceres i Valpolicella Classico DOC-distriktet. Druerne bliver afstilket og skånsomt mast inden gæringen på ståltanke, med daglige omrøringer. Efter en naturlig, malolaktisk gæring på barriques overføres vinene til brugte træfade, hvor de modnes i 16 måneder. Først herefter laver man det færdige blend, og efter et par måneders hvile aftappes vinen. Inden den forlader kælderen, bliver den flaskemodnet i yderligere 10 måneder.

La Grola har en sjælden balance mellem de delikate, sarte frugtnuancer i duften, som virker meget umiddelbare, og en utrolig kødfuld og koncentreret stil, som afsløres i smagen. Ingen tvivl om, at modning vil afrunde vinen og give den en endnu større kompleksitet, men den giver allerede meget fra sig i sin ungdom.

×