LA COMTESSE SANCERRE ØKO Domaine Laporte

Distrikt

Sancerre. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laporte. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken ”La Comtesse” ligger på en ret stejl sydvendt skråning nær landsbyen Chavignol, hvor en kombination af god soleksponering og en privilegeret undergrund af kridt og mergel, giver særlige betingelser for gode Sancerre vine. Efter en håndplukning og en selektering... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01305922235

EAN Nr 3576940000419

Druer 100% Sauvignon Blanc

Lagring

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Sancerre. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laporte. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken ”La Comtesse” ligger på en ret stejl sydvendt skråning nær landsbyen Chavignol, hvor en kombination af god soleksponering og en privilegeret undergrund af kridt og mergel, giver særlige betingelser for gode Sancerre vine. Efter en håndplukning og en selektering af de økologiskdyrkede Sauvignon Blanc-druer, gennemgås en kort skindmaceration inden druerne presses. Mosten gennemgår en spontan gæring på ståltanke, efterfulgt af en modning med bundfald (sur lie) i de samme tanke, uden malolaktisk gæring. Modningen varer i 5 måneder og efter aftapningen, beholder man flaskerne i yderligere 1-2 måneder i kælderen.

Vinmarken La Comtesse er kendt for at give meget delikate, sprøde og appetitgivende hvide Sancerre-vine, og det er netop den stil, man finder i denne udgave fra Domaine Laporte. Her finder man lækre nuancer af tjørneblomst og jasmin i duften og en tør, struktureret og sprød smag (flintsten), som viser elegance og nerve hele vejen igennem.

Server den til skaldyr, fisk og fjerkræ samt kalv.

×