KAAPSE VONKEL SATIN NECTAR DEMI SEC Stellenbosch, Simonsig

Distrikt

Western Cape. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Om produktet

Kaapse Vonkel var i 1971 Sydafrikas første mousserende vin produceret på Méthode Champenoise (eller Cap Classique, som det hedder i Sydafrika), og det er stadig en af de mest anerkendte årgangs ”sparkling wines” fra området. Med årgang 2017 lancerede man... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Mousseux

Kolli 6

Land Syd Afrika

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 09300521935

EAN Nr 6002123443317

Druer 79% Chardonnay 21% Pinot Noir

Lagring 2. gæring: 15 mdr. på flaske.

Respekt Ja

Distrikt

Western Cape. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Kaapse Vonkel var i 1971 Sydafrikas første mousserende vin produceret på Méthode Champenoise (eller Cap Classique, som det hedder i Sydafrika), og det er stadig en af de mest anerkendte årgangs ”sparkling wines” fra området. Med årgang 2017 lancerede man en ny mousserende: Kaapse Vonkel Satin Nectar Demi Sec.

Vinen (33.4/l. restsukker) er lavet på en blanding af – to druesorter, som er meget klassiske for mange kvalitetsmousserende vine. Pinot Noir giver normalt styrke og struktur, og er ofte den drue, som dominerer i en blanding for mousserende, men her er det altså Chardonnay – som giver elegance, finesse og velour – der er hoveddruen. Noget som er tilfældet i de bedste cuvéer – også for Champagne. Druerne er håndplukket i små kasser, og de hele klaser presses straks efter ankomst til kælderen. Efter en kold maceration i to dage gæres mosten på ståltank uden efterfølgende malolaktisk gæring, for at bevare vinens friskhed. Efter aftapning varer 2. gæringen på flaske i 15 måneder. Dosagen (tilsætningen af sukkelikør) er lidt højere end for den ”normale” Kaapse Vonkel, og vinen er derfor en Demi-Sec (halvtør).

Satin Nectar Demi Sec har en flot, lysgylden farve og en fin, vedvarende mousse. Duften afslører nuancer af grønne æbler og pærer først, som hurtigt får selskab af mere eksotiske toner af abrikos, passionsfrugt og fede aromaer af akacieblomster. På trods af restsødmen, byder smagen også på en god friskhed og sprødhed samt en struktur og syre, som giver god harmoni i vinen. Den slutter med komplekse nuancer af nødder, wienerbrød og en flot mineralitet. Brug den som velkomstdrink, til kolde buffeter, receptioner m.m., eller som et festligt indslag til hvid- elle blåskimmelost samt til desserter med frugt.

×