JT ROUGE ØKO Costières de Nîmes, Château de Nages

Distrikt

Costières de Nimes. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Nages. Læs mere om producenten

Om produktet

”JT” står for Joseph Torrès, Michel Gassiers oldefar, som har været med til at plante en del af de ældste vinstokke på Château de Nages, og som var kendt i familien og i området som en utrættelig, men også passioneret... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 01106911535

EAN Nr 3760270930236

Druer 6% Carignan 7% Cinsault 48% Grenache 13% Mourvedre 26% Syrah

Lagring 12 mnd. 1/3 på barriques - 2/3 på betontanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Jeb Dunnuck94
Robert Parkers The Wine Advocate91
Wine Spectator90
Robert Parker Wine Advocate91

Distrikt

Costières de Nimes. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Nages. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”JT” står for Joseph Torrès, Michel Gassiers oldefar, som har været med til at plante en del af de ældste vinstokke på Château de Nages, og som var kendt i familien og i området som en utrættelig, men også passioneret og fremsynet vinbonde. Druerne til denne cuvée bliver hentet på de bedste og ældste parceller i vinmarkerne. Om ”JT” siger Michel Gassier: ”Denne vin er for mig næsten som en besættelse: Jeg bruger alt mit håndværk og alt kunnen på ejendommen til at lave det bedste… en vin som taler for sig selv, imponerer, forfører… Jeg tror Joseph Torrès ville have været stolt af denne vin!”

Druesorterne håndplukkes og vinificeres separat. En kølig maceration foretages i 5 dage med hele bær (kun de 50% af druerne afstilkes), og gæringen går naturligt i gang med druernes egen gær. Efter endt gæring bliver 1/3 af vinen modnet på barriques af fransk eg og resten på betontanke, begge dele i 12 måneder. Efter sammenstikningen af de to vine foregår aftapningen uden filtrering, hvorfor vinen med tiden kan danne et naturligt bundfald.

”JT” Rouge har en meget flot, mørk, rubinrød farve. Duften er dyb, med toner af solbær, blyantstift og engelsk lakrids. I smagen er vinen meget kødfuld og velouragtig, med sund tannin og mørke krydderier. Den slutter flot med bid og mineralitet. Den har potentiale nok til 8-10 års lagring. Hæld den på karaffel ca. en time før servering. Serveringstemperatur: 16-18°. Prøv den til lam, okse, råvildt og and i mørke saucer.

×