På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

JT BLANC ØKO Costières de Nîmes, Château de Nages

Distrikt

Costières de Nimes. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Nages. Læs mere om producenten

Om produktet

”JT” står for Joseph Torrès, Michel Gassiers oldefar, som har været med til at plante en del af de ældste vinstokke på Château de Nages, og som var kendt i familien og i området som en utrættelig, men også passioneret... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01106921435

EAN Nr 3760036079452

Druer 11% Grenache Blanc/Garnacha blanca 69% Roussanne 20% Viognier

Lagring Gæring og modning på barriques (350 og 500 l.)

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate91
Wine Spectator91
The Wine Cellar Insider, Jeff Leve90
Jeb Dunnuck91
Vinum Wine Magazine (EU)16

Distrikt

Costières de Nimes. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Nages. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”JT” står for Joseph Torrès, Michel Gassiers oldefar, som har været med til at plante en del af de ældste vinstokke på Château de Nages, og som var kendt i familien og i området som en utrættelig, men også passioneret og fremsynet vinbonde. Druerne til denne cuvée bliver hentet på de bedste og ældste parceller i vinmarkerne. Om ”JT” siger Michel Gassier: ”Denne vin er for mig næsten som en besættelse: Jeg bruger alt mit håndværk og alt kunnen på ejendommen til at lave det bedste… en vin som taler for sig selv, imponerer, forfører… Jeg tror Joseph Torrès ville have været stolt af denne vin!”

Roussanne og Viognier er håndplukkede og vinificeret separat. Efter masningen får druerne et ophold på 48 timer i et rum nedkølet til 2°C, og derefter en skindmaceration på tank af 30 hl. 70% af vinen løber i gæringstanke af sig selv, og resten presses skånsomt. Mosten gennemgår en yderligere macerering på sit bundfald i 5 dage, med løbende omrøringer. Efter en naturlig bundfældelse overføres vinen i træfade af fransk eg (350 og 500 l.), hvor gæringen går i gang. Efter endt gæring lagres vinen på sit ”lie” i de samme fade indtil jul. Her bliver vinene fra de to druesorter sammenstukket og lagret på ståltanke. Aftapning foregår med en let filtrering i juni.

”JT” Blanc har en flot, blank, gyldengrøn farve. I den meget aromatiske duft finder man toner af lindeblomst, anis, abrikoser og ristede mandler. I smagen har vinen en god fedme med karakterer af modne frugter (fersken, abrikos) og tørrede blomster. Eftersmagen er sprød med nuancer af vilde skovbuske. Server den til skaldyr- (hummer, kammuslinger) eller fiskeretter (pighvar). Serveres afkølet (8-10°C) men ikke iskoldt.

×